Η κεντρικότερη πλατεία της πόλης είναι η πλατεία Delle Erbe (Piazza Delle Erbe) και πήρε το όνομά της από το γεγονός ότι εδώ πωλούνταν κάθε είδους βότανα (erbe στα Ιταλικά). Γύρω από τη πλατεία θα βρείτε πολλά ιστορικά κτήρια όπως  το παλιό δημαρχείο,  το σπίτι των  Giudici,  συντριβάνι με το άγαλμα της Madonna Verona (δεν απεικονίζει την Παναγία αλλά συμβολίζει την πόλη της Βερόνα), και το παλάτι Maffei (διακοσμημένο με αγάλματα αρχαίων Ελλήνων θεών). Αλλά περισσότερο ξεχωρίζει ο πύργος των Λαµπέρτι (Torre dei Lamberti torredeilamberti.it) που βρίσκεται στη μία άκρη της πλατείας και που είναι ο ψηλότερος πύργος της πόλης. Χτίστηκε το 1172, έχει ύψος 83 μέτρα και αξίζει να ανέβετε επάνω για να απολαύσετε τη θέα όλης της πόλης. Σήμερα η πλατεία είναι γεμάτη με καφέ και εστιατόρια, ενώ στο κέντρο της μικροπωλητές πουλούν αναμνηστικά στους τουρίστες.

Μία αψίδα με το όνομα Arco della Costa  ενώνει την πλατεία Delle Erbe με την πλατεία Dei Signiori. Από την αψίδα κρέμεται ένα πλευρό (κόκαλο) φάλαινας.

Η πλατεία Dei Signiori (Piazza Dei Signiori), είναι μία πολύ όμορφη πλατεία, ενώ είναι γνωστή και με το όνομα “η πλατεία του Δάντη” (Piazza Dante), από το άγαλμα του ποιητή που βρίσκεται σε αυτή.

Χάρτης της Πλατείας Delle Erbe, και της πλατεία Dei Signiori
Similar Posts

Leave a Reply