Το νησί είναι σχετικά απομονωμένο, γι αυτό έχει μένει και παρθένο βέβαια. Μπορείτε να πάτε είτε με καράβι, είτε με αεροπλάνο

Με καράβι: καθημερινά έχει συμβατικό καράβι από τη Σικελία (Τράπανι). Το καθημερινά βέβαια είναι σχετικό, γιατί ακόμη και τον Ιούνιο που βρέθηκα εγώ εκεί για 2 μέρες δεν είχε καράβι λόγω δυνατού αέρα και θαλασσοταραχής. Το καλοκαίρι έχει και ιπτάμενο δελφίνι (αν και εγώ δεν είδα. ίσως πιο βαθύ καλοκαίρι)

Με αεροπλάνο: Υπάρχουν καθημερινές πτήσεις όλο το χρόνο από τη Σικελία (Παλέρμο και Τράπανι) ενώ το καλοκαίρι υπάρχουν πτήσεις από μεγάλες πόλεις της Ιταλίας (Ρώμη, Μιλάνο, Βερόνα, Βενετία κ.α) με Alitalia και Volotea (2018). Το ενδιαφέρον είναι ότι καλοκαιρινές αυτές πτήσεις γίνονται μόνο σαββατοκύριακα – δεν κατάλαβα το γιατί. Όπως και να έχει το ταξίδι με το αεροπλάνο είναι πολύ πιο βολικό.

Φτάνοντας λοιπόν στο νησί, με το που βγήκα από το αεροπλάνο, μου έκαναν εντύπωση στο αεροδρόμιο, το οποίο είναι στρατιωτικό, τα τεράστια στέγαστρα καλυμμένα κάτω από λόφους (που προφανώς έχουν στρατιωτική χρήση). Θα σας μιλήσω αργότερα γι αυτό και τη σχέση τους με τον Μουσολίνι. Το αεροδρόμιο είναι μικρό και δεν χάνεις καθόλου χρόνο. Σε λίγα λεπτά είχα παραλάβει το αυτοκίνητο που είχα νοικιάσει, ένα μικρό φιατάκι ότι πρέπει για τους στενούς δρόμους του νησιού, και ήμουν έτοιμος να πάω στο σπίτι που είχα νοικιάσει. Ο οικοδεσπότης μου ο Antonio ήταν εκεί και με περίμενε για να με οδηγήσει στο αυθεντικό dammuso του.

Μήνες πριν που έψαχνα online να νοικιάσω αυτοκίνητο ώστε να εξερευνήσω το νησί, οι τιμές που έβρισκα ήταν αρκετά τσιμπημένες. Ευτυχώς όμως με βοήθησε ο Antonio, που μου σύστησε τον καλό του φίλο Pietro που έχει εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων και μου έκανε καλύτερη τιμή. Του ζήτησα το φθηνότερο αυτοκίνητο που μπορεί να μου δώσει και ας είναι είναι μικρό ή παλιό. Και πράγματι μου έδωσε ένα μικρό φιατάκι! Ο Pietro είναι πολύ ταλαντουχος τραγουδιστής. Το πλήρες όνομά του είναι Pietro Gabriele αν τον αναζητήσετε στο youtube, και πραγματικά είναι πολύ καλός!!! (το αγαπημένο μου τραγούδι του είναι το Coco Chanel ).


Αν ποτέ αποφασίσετε να πάτε στην Παντελλερία στείλτε μου μήνυμα να σας δώσω το email του. Και κάντε του κανένα κοπλιμέντο να σας κάνει καλύτερη τιμή (το αξίζει άλλωστε) ;-). Κρίμα που δεν τον γνώρισα όμως από κοντά γιατί όταν επισκέφτηκα το νησί εκείνος ήταν σε συναυλία στο Μιλάνο.

Επόμενο: μέρος 4 από 14 | Πού να μείνω; Μα σε ένα dammuso φυσικά!

Διαβάστε την αφήγησή μου για το ταξίδι μου στην Παντελλερία από την αρχή

Similar Posts

Leave a Reply