Η Αρένα της Βερόνα (Arena di Verona) είναι ένα Ρωμαϊκό θέατρο που βρίσκεται στην πλατεία Bra και χτίστηκε τον 1ο αιώνα μ.Χ και η χωρητικότητά της ήταν 30.000 άτομα δηλαδή όλος ο τότε πλυθησμός της πόλης. Είναι πολύ καλά διατηρημένη και έχει πολύ καλή ακουστική και γι αυτό χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα, όπου κάθε καλοκαίρι ανεβαίνουν διάσημες όπερες, αν και πλέον για λόγους ασφαλείας η μέγιστη χωρητικότητα είναι 15.000. Αν επισκεφθείτε την πόλη της Βερόνα αξίζει να ζήσετε την ατμόσφαιρα μίας παράστασης μέσα στην Αρένα.

Το 30μ.χ που χτίστηκε, η Αρένα χρησιμοποιούνταν για  Ρωμαϊκά θεάματα που περιλάμβαναν αγώνες αλόγων,  εκθέσεις εξωτικών ζώων, και θεατρικές παραστάσεις. Ήταν τόσο διάσημα τα θεάματα αυτά που επισκέπτες από πολλά μέρη έρχονταν για να τα παρακολουθήσουν από κοντά.

Η εξωτερική στρογγυλή πρόσοψη ήταν αρχικά φτιαγμένη από άσπρο και ροζ ασβεστόλιθο από την περιοχή του Valpolicella, όμως ένας δυνατός σεισμός το 1117 τον κατέστρεψε. Πολλά από τα υλικά του κατεστραμμένου τμήματος τότε χρησιμοποιήθηκαν σε άλλα κτίσματα της πόλης. Η πρώτες προσπάθειες αναστήλωσης έγιναν κιόλας από την εποχή της Αναγέννησης.

Audience in Arena Spectators at the Arena di Verona are part of the show !
Οι θεατές στην αρένα είναι μέρος της παράστασης (arena.it)
Similar Posts

Leave a Reply