Ο φάρος Κόρακας βρίσκεται στη χερσόνησο του Αϊ – Γιάννη και πιο συγκεκριμένα στην άκρη του ομώνυμου ακρωτηρίου, λίγα χιλιόμετρα από τη Νάουσα της Πάρου.

Όλη η χερσόνησος του Αϊ-Γιάννη έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε πάρκο. Στο πάρκο της Πάρου ή το πάρκο του Αϊ-Γιάννη όπως λέγεται. Κάποια στιγμή θα σας γράψω αναλυτικά για το πάρκο γιατί πραγματικά αξίζει να περάσει χρόνο κανείς εκεί. Θα βρει κανείς μονοπάτια για περίπατο, τρεις τουλάχιστον παραλίες, το μοναστήρι του Αϊ-Γιάννη, θέατρο, και μία πολύ προσεγμένη καφετέρια. Κυρίως όμως το φάρο Κόρακα.

25 λεπτά περπάτημα μέχρι το φάρο
Το πάρκο καταλαμβάνει όλη τη χερσόνησο του Αϊ-Γιάννη

Αφού σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας στο δωρεάν πάρκινγκ του πάρκου, θα πρέπει να περπατήσετε 25 λεπτά μέχρι το φάρο ακολουθώντας το μονοπάτι 2. Πληροφορίες για τα μονοπάτια και γενικά για το πάρκο θα βρείτε στην πολύ ενημερωμένη ιστοσελίδα του πάρκου.

Κάντε μία στάση και απολαύστε το τοπίο πίσω σας
Κάποια στιγμή, μετά από μία στροφή θα προβάλει ο φάρος

Ο φάρος Kόρακας χτίστηκε από την Γαλλική εταιρεία Φάρων και λειτούργησε για πρώτη φορά το 1887. Είναι χτισμένος από πέτρα και το ύψος του πύργου του φθάνει τα 10 μέτρα. Το εστιακό ύψος του είναι 60 μέτρα.

Επιτέλους φτάσαμε!

Αρχικά λειτούργησε με πηγή ενέργειας το πετρέλαιο. Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ο φάρος παρέμεινε σβηστός Επαναλειτούργησε το 1945 με πηγή ενέργειας και πάλι το πετρέλαιο. Το 1986 όμως ηλεκτροδοτήθηκε, αντικαταστάθηκαν τα μηχανήματα πετρελαίου και λειτούργησε ως ηλεκτρικός.

Η ωραιότερη ώρα να πάτε είναι αναμφισβήτητα το ηλιοβασίλεμα!

Μη χάσετε το ηλιοβασίλεμα από το ακρωτήρι Κόρακας
Similar Posts

Leave a Reply