Μόλις 2.5 χιλιόμετρα βόρεια από το κέντρο της πόλης του Ντέμπρεσεν μέσα στο δάσος, βρίσκεται το Aquaticum Mediterrán Élményfürdő που θα μπορούσαμε να μεταφράσουμε ως Υδάτινο πάρκο μεσογειακής εμπειρίας. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο συγκρότημα που περιλαμβάνει στην πραγματικότητα 3 διαφορετικές εγκαταστάσεις. Το κλειστό θαλάσσιο πάρκο, το ανοιχτό, και οι κλασσικές εγκαταστάσεις ιαματικών λουτρών. Μπορείς να πάρεις εισιτήριο μόνο γι ένα ή για όλα. Το ανοιχτό “εξωτερικό” πάρκο ανοίγει μετά τον Μάιο.

Aquaticum Mediterranean Aquapark

Aquaticum Mediterranean Aquapark
Aquaticum Mediterranean Aquapark

Είναι το κλειστό θαλάσσιο πάρκο που βρίσκεται μέσα σε ένα θόλο 66 μέτρων! Αυτή η μοναδική εγκατάσταση που κατασκευάστηκα το 2003, με την πλούσια τροπική βλάστησή της σας δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε κάποια τροπική παραλία (η χρήση της λέξης μεσογειακός στον τίτλο είναι εντελώς άκυρη). Ο υδάτινος αυτός παράδεισος προσφέρει ολοήμερη χαλάρωση και διασκέδαση για όλες τις ηλικίες αλλά πρέπει να ομολογήσω κυρίως τα πιτσιρίκια θα ξετρελαθούν. Στο κτήριο υπάρχει επίσης το εστιατόριο Mediterranean και εγκαταστάσεις για ταϋλανδέζικο μασάζ.

Aquaticum Water Park

Aquaticum Water Park

Πρόκειται για τις ανοιχτές εγκαταστάσεις, που δυστυχώς ανοίγουν τον Ιούνιο και έτσι δεν είχα την ευκαιρία να τις δοκιμάσω (εγώ πήγα Μάιο).

Βρίσκεται μέσα στο δάσος. Οι πισίνες και τα υδάτινα στοιχεία έχουν την εντυπωσιακή επιφάνεια νερού των 5700 m2. Οι 15 πισίνες με διαφορετικές λειτουργίες προσφέρουν εξυπηρετούν το ενδιαφέρον όλων, από τα μωρά μέχρι τους ηλικιωμένους, παρέχοντας δραστήριες και σπορ δυνατότητες κολύμβησης, αναψυχής, έντονων δραστηριοτήτων αλλά και ήρεμης χαλάρωσης.

Το σύμβολο του Υδάτινου Πάρκου είναι το κεντρικό κτίριο με ύψος 12 μ. Στον όροφο της πισίνας αυτού του κτιρίου, υπάρχουν πισίνες με ιαματικό νερό, πισίνες χαλάρωσης ενώ οι λάτρεις της κολύμβησης μπορούν να κολυμπήσουν σε λωρίδες κολύμβησης 50 m και 33 m. Η διακόσμηση περιλαμβάνει τοίχους πρασίνου και οι καταρράκτες που στάζουν σιωπηλά. Οι τολμηροί μην χάσετε την πλατφόρμα άλματος και την πισίνα με γυάλινο πυθμένα 12 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Επειδή εγώ τα έχασα όλα αυτά, ραντεβού κάποιον Ιούνιο ξανά στο Ντέμπρεσεν!

Τα ιαματικά λουτρά κλασσικού τύπου

Ιαματικά λουτρά

Τα ιαματικά θερμά λουτρά με τις τυπικές εγκαταστάσεις από τη δεκαετία του 80, μοιάζουν λίγο με το φτωχό συγγενή σε όσα σας περιέγραψα πριν. Παρόλα αυτά απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό και σίγουρα θα χαλαρώσετε στο χώρο τους.

Στην αίθουσα πισίνας του ιαματικού λουτρού, μπορείτε να επιλέξετε από πισίνες με ιαματικό νερό 28, 33, 35 και 38 °C. Φανταστείτε ένα μεγάλο τετράγωνο κτήριο και σε κάθε γωνία να υπάρχει μία αίθουσα με μία πισίνα με διαφορετική θερμοκρασία. Υπάρχουν άνετα παγκάκια σε όλες τις πισίνες για να αράξετε ατελείωτη ώρα.

Στο κέντρο του τετραγώνου υπάρχουν 2 μικρές πισίνες με νερό θερμοκρασίας 20 °C και 40 °C για να εφαρμόσετε το ζεστό – κρύο εναλλάξ κατάλληλο για να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος.

Η εξωτερική πισίνα στα ιαματικά λουτρά

Υπάρχει όμως και μία σχετικά μικρή εξωτερική πισίνα σε σχήμα τριφυλλιού με νερό 36-38 °C

Η Επίσημη ιστοσελίδα των λουτρών είναι η https://www.aquaticum.hu

Similar Posts

Leave a Reply