Αν χρησιμοποιήσω το όνομα “λίμνη Γενεύη” θα καταλάβουμε όλοι για ποιά λίμνη μιλάμε. Όμως το γαλλικό (και παλιότερο) όνομα της λίμνης είναι λίμνη Λεμάν. Το όνομα αυτό προέρχεται από το λατινικό όνομα Lacus Lemanus που το χρησιμοποιούσαν από τον καιρό του Ιούλιου Καίσαρα. Που και αυτό με τη σειρά του προέσχεται από το Αρχαίο Ελληνικό Λιμένος Λίμνη (–>Λεμάν). Φυσικά όταν η πόλη της Γενεύης άρχισε να ακμάζει, επικράτησε το λίμνη Γενεύης. Αλλά αφού είμαστε στη Γαλλία ας την πούμε Λεμάν!

Οδηγήσαμε όλη την ακτή της Γαλλίας στη Λίμνη Leman και σταματήσαμε στο μεσαιωνικό χωριό Yvoire, στην πλαζ d’Exenevex, και στις πόλεις Thonon-les-Bains και Evian-les-Bains

Οδηγήσαμε λοιπόν από το δυτικότερο άκρο του γαλλικού τμήματος μέχρι το ανατολικό άκρο. Από το ένα φυλάκιο με την Ελβετία στα δυτικά μέχρι το ανατολικό πέρασμα στα δυτικά. Ας δούμε τι ενδιαφέρον υπάρχει ανάμεσα:

Yvoire

Το Yvoire είναι μία κουκλίστικη μεσαιωνική πόλη (χωριό δηλαδή για να ακριβολογώ) που αν βρεθείτε στην περιοχή δεν πρέπει να χάσετε. Το αποκαλούν – καθόλου άδικα – “το κόσμημα της λίμνης Leman και περιλαμβάνεται στη λίστα με τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας. Κάντε μία στάση για να περπατήσετε στα σοκάκια του, να χαζέψετε τους πύργους και τα τείχη της, τα όμορφα σπίτια με τα πολύχρωμα λουλούδια τους, αλλά και να αγοράσετε πρωτότυπα σουβενίρ. Ιδανικό μέρος για το φαγητό σας ή για καφέ.

Πλαζ d’Excenevex

Λοιπόν πραγματικά είναι σαν πλαζ θάλασσας καθώς έχει άμμο. Εδώ δεν νιώθεις ότι είσαι σε λίμνη. Δυστυχώς όταν περάσαμε ο καιρός ήταν βροχερός και η πλαζ άδεια από κόσμο. Σε κανονικές συνθήκες το καλοκαίρι γίνεται χαμός από κόσμο, ενώ μπορεί κανείς να κάνει θαλάσσια σπορ εδώ.

Thonon-les-Bains

Το κτήριο του οδοντοτού

Συμπαθητική πόλη. Ξεχωρίζει ο οδοντωτός που ενώνει την παραλία (μαρίνα για σκάφη, αλλά και ωραία πλατεία για περπάτημα) με τον λόφο από πάνω όπου βρίσκεται και η πόλη.

Evian-les-Bains

Αριστοκρατικό ξενοδοχείο στην Εvian-les-Bains

Καλά το καταλάβατε! Από πηγές που βρίσκονται κοντά στην πόλη Εvian-les-Bains προέρχεται το περίφημο μεταλλικό νερό Evian! Η αριστοκρατική αυτή φινετσάτη πόλη έχει όμορφη προκυμαία, αλλά και αρκετά όμορφα κτήρια. Ξεχωρίζει το κτήριο του μουσείου των κεριών, και το κτήριο του καζίνο που αυτή τη στιγμή αναπαλαιώνεται.

Και αφού οδηγήσαμε κι άλλο ανατολικά, φτάσαμε στα σύνορα με την Ελβετία!

Μία φωτογραφία στα σύνορα και επιστροφή στη βάση μας
Similar Posts

Leave a Reply