Στο σημείο της πηγής λειτουργεί αδιάκοπα από το 1880, στη θέση Πλατάνια των λουτρών Αιδηψού, το υδροθεραπευτήριο Παπαϊωάννου που χρησιμοποιεί αποκλειστικά το ιαματικό νερό της πηγής.

(c) InnaLss | Η εξωτερική πισίνα

Στις εγκαταστάσεις του, το υδροθεραπευτήριο Παπαϊωάννου περιλαμβάνει εξωτερική πισίνα (για υδρομασάζ, αερομασάζ, αντίστροφή κολύμβηση), Στο παλιό νεοκλασικό κτίσμα με τους αναπαλαιωμένος ατομικούς λουτήρες, που θυμίζουν μία άλλη εποχή θα βρείτε εσωτερικές πισίνες. Τα σχόλια στα social media είναι πολύ καλά για το χώρο (αναφέρουν ότι είναι καθαρός και περιποιημένος).

Περί των εν κτήματι του κ. Μακρή Ιαματικών Πηγών της Αιδηψού
Ιαματικά Λουτρά Παπαϊωάννου

(c) υδροθεραπευτήριο Παπαϊωάννου | Το υδροθεραπευτήριο Παπαϊωάννου λειτουργεί αδιάκοπα από το 1880

Εν τη περιοχή του συμπλέγματος των της Αιδηψού πηγών αναβλυζουσών προ της κοιλάδος των πλατάνω και εν των κτήματι του κ. Μακρή, ανευρέθησαν πηγαί μεταλλικών υδάτων (πηγαί Παπαϊωάννου) προσομοιαζόντων κατά τας φυσικά ιδιότητας προς τα ύδατα των νυν εν χρήσει ιαματικών πηγών της Αιδηψού.

Εκ των αποτελεσμάτων της χημικής αναλύσεων των υδάτων των ανευρεθεισών πηγών εξάγεται ότι και τα ύδατα των πηγών τούτων είνε ύδατα της αυτής φύσεως, προς τα των νυν εν χρήσει της Αιδηψού παλιών πηγών και κατ’ακολουθίαν και η θεραπευτική ενέργει δεν δύναται να είναι αλλοία εκείνης, ήτις παρέσχεν εις τα πα-λαιάς πηγάς της Αιδηψού πανυδικαίως την προσωνυμίαν των θαυματουργών.

Εν Αθήναις τη 15η Σεπτεμβρίου 1902
Α.Κ. ΔΑΜΒΕΡΓΗΣ

(c) υδροθεραπευτήριο Παπαϊωάννου

Όνομα: Νερό Πηγής Αναστασίου Παπαϊωάννου (στα Λουτρά Αιδηψού)

Δήμος: Ιστιαίας-Αιδηψού

Θερμοκρασία: 50oC

Τρόπος Χρήσης: Λουτροθεραπεία

Συντεταγμένες ΕΓΣΑ’87: Χ 417374 Υ 4301149 Ζ 43

Συντεταγμένες wgs84: 38.857891108975 23.049430003239

ΦΕΚ: 1616/Β’/08.06.2016

Επιπλέον στοιχεία: ηλεκτρική αγωγιμότητα 28622μS/cm, ενεργό οξύτητα (pH) 7,6, ραδιενεργά στοιχεία (μ.ο. μετρήσεων): ραδόνιο (Rn) 64,94 ± 1,50 Bq/I, ράδιο (Ra) 1,89 ± 0,17Bq/l, ουρά-νιο (U)<1 Bq/I, χημικά στοιχεία: χλώριο (CI), νάτριο (Na), ασβέστιο (Ca), κάλιο (Κ), φθόριο (F), βρώμιο (Br), βόριο (Β) και αέρια: διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Η παροχή σε κυβικά μέτρα ανά ώρα: 7. Ο φυσικός πόρος χαρακτηρίζεται και ταυτοποιείται ως: υπέρθερμο μεταλλικό, χλωριούχο, νατριούχο, ασβεστούχο, καλιούχο, φθοριούχο, βρομιούχο, βοριούχο, ασθενώς ανθρακούχο, υπερτονικό, ασθενώς ραδιενεργό ιαματικό νερό.

Ενδείκνυται: για νοσήματα μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος, περιφερικές αγγειακές παθήσεις, δερματικά νοσήματα.

Αντενδείκνυται: για κακοήθη και μολυσματικά νοσήματα, καρδιοπάθειες, νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια, ανοσοκαταστολή.

Ιστοσελίδα: https://www.ydrotherapeftirio-spa.gr/

Similar Posts

Leave a Reply