Το Rigi Kaltbad είναι ένα θέρετρο στις Ελβετικές Άλπεις, που βρίσκεται στο καντόνι της Λουκέρνης. Το θέρετρο βρίσκεται σε μια ηλιόλουστη (καθώς συχνά τα σύννεφα είναι χαμηλότερα) βεράντα σε υψόμετρο 1.433 μέτρων , με θέα στη λίμνη της Λουκέρνης πάνω από το χωριό Weggis. Εκεί βρίσκεται και το ομώνυμο spa.

To Rigi Kaltbad ως μέρος προσκυνήματος και μέρος spa έχει παράδοση 600 χρόνων. Το πρώτο εκκλησάκι με λουτρό χτίστηκε εδώ το 1545. Το νερό προέρχεται από την πηγή Drei-Schwestern-Brunnen που βρίσκεται στο σημείο του spa και είναι ιαματικό πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία. Όμως τον καιρό εκείνο οι άνθρωποι έκαναν μπάνιο σε κρύο νερό, εξάλλου το όνομα Kaltbad στα γερμανικά σημαίνει “κρύο”.

H reception στην είσοδο

Στο spa που υπάρχει σήμερα, δεν χρειάζεται να κάνετε μπάνιο σε κρύο νερό όπως έκαναν 600 χρόνια πριν, καθώς το νερό θερμαίνεται στους 35 βαθμούς. Μάλιστα αυτό γίνεται με ξύλα κορμού από κοντινό δάσος με βιώσιμο τρόπο και μηδενικό αποτύπωμα όπως με περηφάνια αναφέρουν σε φυλλάδιό τους.

Η κεντρική αίθουσα με την πισίνα 30 μέτρων | photo (c) https://www.aqua-spa-resorts.ch/en/mineralbad-spa-rigi-kaltbad

Το spa είναι αποκλειστικά για ενήλικες και παιδιά άνω των 16 ετών. Οι εγκαταστάσεις λιτές, αλλά πολυτελείς και φινετσάτες, σχέδιο του διάσημου αρχιτέκτονα Mario Botta. Η κεντρική αίθουσα έχει μία πισίνα μήκους 30 μέτρων, με πέρασμα στην εξωτερική πισίνα που έχει θέα προς τη λίμνη της Λουκέρνης. Επίσης υπάρχουν σάουνα, αίθουσα και πισίνα χαλάρωσης, και καντίνα. Γενικά στις εγκαταστάσεις δεν θα συναντήσετε συνωστισμό. Επίσης οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν πολυτελές ξενοδοχείο (περίπου 400 ευρώ τη βραδιά) οι επισκέπτες του οποίου έχουν αποκλειστική πρόσβαση στο spa κάποιες ώρες της ημέρας (για παράδειγμα νωρίς το πρωί).

Η εξωτερική πισίνα
θέα και οι γραμμές του τρένου
Ο σταθμός του τρένου
Η θέα από το τελεφερίκ | photo (c) Ipsita Barua www.instagram.com/ipsitabarua

Από την πόλη της Λουκέρνης έχετε βασικά 3 επιλογές για να πάτε στο spa. Ο πρώτος φυσικά είναι με αυτοκίνητο. Ο δεύτερος είναι με τρενάκι μέχρι το Vitznau και μετά με καραβάκι στη Λουκέρνη και ο τρίτος με τελεφερίκ μέχρι το Weggis και μετά με καραβάκι στη Λουκέρνη. Να έχετε υπόψη ότι το καραβάκι και το τελεφερίκ κοστίζουν 45-50 ευρώ το καθένα με επιστροφή.

Στις εγκαταστάσεις του spa απαγορεύονται οι φωτογραφίες και τα κινητά τηλέφωνα με κάμερα. Αν και καταλαβαίνω τους λόγους, μου αρέσει να βγάζω φωτογραφίες και το βάζω στα αρνητικά (έτσι οι φωτογραφίες που θα δείτε εδώ είναι από την επίσημη ιστοσελίδα).

Η τιμή εισόδου στο spa είναι 41 Ελβετικά φράγκα (περίπου 43€). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα www.aqua-spa-resorts.ch/en/mineralbad-spa-rigi-kaltbad.

Similar Posts

Leave a Reply