Σαν χθες μου φαίνεται τότε που δεν είχαμε smartphones και που πριν από κάθε ταξίδι τύπωνα λεπτομερείς οδηγίες. Αργότερα πρόσθετα και sceenshots από το google street για το πώς θα πάω και πού. Για παράδειγμα για το πώς θα πάω από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο. Πού βγάζω εισιτήριο, πού είναι η στάση, πού πρέπει να κατέβω;

Μετά ήρθαν τα smartphones και έφεραν την μεγάλη πρώτη επανάσταση στον τρόπο που ταξιδεύουμε! Μπορούσαμε να έχουμε ίντερνετ σε κάθε χώρα αρκεί να αγοράζαμε μία sim από τη χώρα στην οποία φτάναμε. Σε κάποιες χώρες αυτό ήταν εύκολο και γινόταν στο αεροδρόμιο (πχ Γεωργία, ΗΑΕ), και σε κάποιες φθηνό (πχ Πολωνία, Γεωργία) σε πολλές άλλες χώρες όμως ήταν ακριβό και ήθελε διαβατήριο και διαδικασία (Γαλλία, Ιταλία, Αυστραλία, ΗΠΑ). Αυτός ήταν ο μόνιμος μπελάς μου όπου ταξίδευα. Μέχρι να βγάλω άκρη πολλές φορές πέρναγαν 1-2 μέρες από το ταξίδι.

Αργότερα ήρθε η δεύτερη μεγάλη επανάσταση για της χώρες μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης. Μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το internet από το ελληνικό κινητό στις χώρες της ΕΕ. Βέβαια οι καλές 3 εταιρίες κινητής που έχουμε στην Ελλάδα άρχισαν τις εξαιρέσεις. “α, αυτή είναι ειδική προσφορά και δεν ισχύει για περιαγωγή σε ΕΕ”, “ααα αυτό είναι φοιτητικό πακέτο, ούτε γι αυτό ισχύει”. Χώρια που το internet στην Ελλάδα είναι ακριβό έτσι κι αλλιώς.

η μεγάλη επανάσταση που αλλάζει τον τρόπο που ταξιδεύουμε είναι οι eSIMs

Σήμερα είναι πραγματικότητα η τρίτη μεγάλη επανάσταση που αλλάζει καθοριστικά τον τρόπο που ταξιδεύουμε, οι eSIMs. Με τις eSIMs έχουμε ίντερνετ στο κινητό μας τη στιγμή που το αεροπλάνο προσγειώνεται σε μία χώρα και εμείς βγάζουμε από flight mode το κινητό μας! Και όλη αυτή την ευκολία την έχουμε πολύ οικονομικά!

Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν δοκίμασα να αγοράσω μία eSIM επειδή θα ταξίδευα σε Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία και το δικό μου καρτοκινητό θέλει ειδικά πακέτα για το εξωτερικό. Με 5$ λοιπόν (4.50€), αγόρασα μία eSIM που ίσχυε για 30 περίπου χώρες και μου έδινε 3GB για ένα μήνα. Στις χώρες συμπεριλαμβανόταν και η Ελλάδα, οπότε μπόρεσα να την δοκιμάσω πριν φύγω στο εξωτερικό. Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι αυτή συνεργαζόταν και με τα 3 ελληνικά δίκτυα, και συνδεόταν με το πιο ισχυρό κάθε φορά. Έτσι σε αντίθεση με το ελληνικό μου κινητό που δεν πιάνει καλά στο νησί, η eSIM έπιανε περίφημα! Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου όλα δούλεψαν όπως έπρεπε. Μόλις προσγειώθηκα στη Νάπολη άνοιξα το κινητό και είχα ίντερνετ! Μόλις προσγειώθηκε στην Τουλούζη το ίδιο! Και στη Μαγιόρκα όλα καλά! Η ελληνική εταιρία που είναι το κινητό μου, για να μου δώσει 4GB μόνο για την ευρωπαϊκή ένωση ζητάει 9€.

Λίγες μέρες πριν τη χρησιμοποίησα και εκτός ευρωπαϊκής ένωσης (Ελβετία) και όλα καλά, ενώ ανυπομονώ να τη χρησιμοποιήσω και σε κάποιο μακρινό ταξίδι. Στις περιπτώσεις δε που υπάρχει αλλαγή πτήσης σε κάποιο αεροδρόμιο με μεγάλη αναμονή (πχ Ντουμπάι, Σιγκαπούρη, Κουάλα Λουμπούρ) επίσης είναι πολύ χρήσιμο να έχω ιντερνετ!

Αν λοιπόν σας τράβηξα το ενδιαφέρον, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μου – πλήρη οδηγό για το τι είναι η e-sim και πώς θα την ενεργοποιήσετε!

Similar Posts

Leave a Reply