Τι είναι μια eSIM;
Σε αντίθεση με τις SIM που γνωρίζουμε που είναι μικρά τσιπάκια σε φυσική μορφή (είναι αντικείμενα δηλαδή που τα πιάνουμε με τα χέρια μας και τα βλέπουμε με τα μάτια μας), μία eSIM είναι άυλη. Στην πραγματικότητα δηλαδή πρόκειται για λογισμικό (πρόγραμμα) που προσομοιώνει τη λειτουργία της φυσικής SIM και απλά το εγκαθιστούμε στο κινητό μας (αρκεί αυτό να τις υποστηρίζει).

Και ποια τα πλεονεκτήματα μίας eSIM;

Αρκετά τα πλεονεκτήματά τους, στο taxidiaris.gr όμως θα επικεντρωθούμε στα ταξιδιωτικά πλεονεκτήματά τους. Έτσι το πλεονέκτημα είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε μία eSIM για να έχουμε εύκολα και φθηνά ίντερνετ σε χώρες του εξωτερικού αντί να αγοράζουμε τοπικές SIM στις χώρες που ταξιδεύουμε. Να σημειώσω πως συνήθως μία κάρτα eSIM (εξαρτάται από το πρόγραμμα βέβαια) ισχύει σε πολλές χώρες και πως παρέχει ιντερνετ (ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να παρέχει και αριθμό τηλεφώνου). Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα την κάρτα SIM που έχετε μαζί με την eSIM σα να είχατε ένα κινητό που δέχεται 2 φυσικές κάρτες SIM.

Υποστηρίζει το κινητό μου τη λειτουργία των eSIM;

Δεν υποστηρίζουν όλες οι συσκευές τη χρήση eSIM, αλλά όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερες το κάνουν. Σήμερα οι πιο ακριβές συσκευές τις υποστηρίζουν. Για παράδειγμα πιο συγκεκριμένα τις υποστηρίζουν τα iPhone (iPhone 14 και μεταγενέστερα), τα SAMSUNG Galaxy S23 και Galaxy Z,το XIAOMI 12 και 13 και πολλά ακόμη βέβαια. Αλλά και άλλες συσκευές τις υποστηρίζουν όπως tablets και smartwatches.

Αν έχετε μία Android συσκευή μπορείτε πολύ εύκολα να διαπιστώσετε αν αυτή υποστηρίζει τις eSIM. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις–>Συνδέσεις–>Διαχείριση SIM και αν δείτε την επιλογή “Προσθήκη eSIM” τότε σημαίνει πως η συσκευή σας τις υποστηρίζει!

Επίσης όπως βλέπετε στη διαπλανή φωτογραφία μπορείτε ανά πάσα στιγμή να διαλέγετε από πού θέλετε να έχετε πρόσβαση στο internet. Από την SIM κάρτα σας, ή από την eSIM.

Ωραία με έπεισες, και τώρα πώς αποκτώ μία eSIM;

Με μία αναζήτηση στο ίντερνετ θα βρείτε άπειρες επιλογές, αυτή που όμως έχω επιλέξει και έχω δοκιμάσει με απόλυτη επιτυχία είναι το MobiMatter. Είτε ταξιδεύετε στην Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Αφρική ή οπουδήποτε ενδιάμεσα, μπορείτε να βρείτε το ιδανικό πρόγραμμα δεδομένων eSIM από το MobiMatter, καθώς τα προσφερόμενα πακέτα καλύπτουν περισσότερες από 190 χώρες, διασφαλίζοντας ότι εσείς ως ταξιδιώτης θα έχετε συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο όπου κι αν βρίσκεστε.

Επιπλέον, τα πακέτα eSIM διαφέρουν ως προς την περίοδο ισχύος, προσφέροντας σας επιλογή από μια εβδομάδα έως ένα χρόνο. Αυτά τα πακέτα διαφέρουν επίσης ως προς το όριο δεδομένων, που κυμαίνονται από 3 GB έως 120 GB. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το πακέτο που ταιριάζει σε εσάς.

Αφού επιλέξετε και πληρώσετε για το πακέτο που σας ενδιαφέρει, ακολουθείτε τις εύκολες οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για την εγκατάσταση της eSIM στο κινητό σας και την ενεργοποίησή του. Η όλη διαδικασία δεν θα διαρκέσει πάνω από 3 λεπτά

αν έχετε συσκευή Android κατεβάστε εδώ την εφαρμογή της MobiMatter: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.glowfishlabs.mobimatter&hl=en&gl=US

αν έχετε iOS την κατεβάζετε από εδώ: https://apps.apple.com/us/app/mobimatter/id1478409175

αλλά μπορείτε να εγγραφείτε και από το web από τον υπολογιστή σας https://mobimatter.com

Επιπλέον αν κατά την εγγραφή σας χρησιμοποιήσετε τον κωδικό CHRIS75407, θα λάβετε 50% επιστροφή cashback (ως $5) στην πρώτη σας αγορά!

Μερικά μόνο από τα πακέτα που μπορείτε να επιλέξετε
Similar Posts

Leave a Reply