Η Βιέννη είναι διαχρονικά ένας αγαπημένος προορισμός για τους Έλληνες, ειδικά τα τελευταία χρόνια που οι πτήσεις για την πρωτεύουσα της Αυστρίας έχουν γίνει πολύ προσιτές. Είμαι σίγουρος λοιπόν ότι πολλοί από εσάς που διαβάζετε το κείμενο αυτό, έχετε πάει στη Βιέννη αλλά ούτε σας πέρασε από το μυαλό η ύπαρξη του εξαιρετικού αυτού συγκροτήματος με τα θερμά ιαματικά νερά! Να μία καλή αφορμή λοιπόν να επισκεφθείτε και πάλι την έτσι κι αλλιώς υπέροχη αρχοντική Βιέννη.

Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τα λουτρά και καλοκαίρι και χειμώνα και έχω να πω, πως και στις δύο περιπτώσεις μπορεί κάποιος άνετα να περάσει μία ολόκληρη μέρα εκεί. Το καλοκαίρι για να δροσιστεί, αλλά και το χειμώνα αν ανήκετε σε αυτούς που τους λείπουν τα μπάνια (σαν εμένα δηλαδή).

Το Therm Wien βρίσκεται στην άκρη ενός πάρκου
Η είσοδος του κτηρίου

Το συγκρότημα Threme Wien βρίσκεται στο 10ο διαμέρισμα της Βιέννης λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης. Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται δίπλα από το εξαιρετικό πάρκο Kurpark Oberlaa (αξίζει και αυτό να το επισκεφθείτε), και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη μέσω της στάσης του μετρό Oberlaa – της τελευταίας στάσης της κόκκινης Γραμμής ένα (U1) του μετρό της Βιέννης. Τα ιαματικά νερά ανακαλύφθηκαν το 1934, όταν ψάχνοντας για πετρέλαιο, τελικά η γεώτρηση βρήκε θερμά ιαματικά νερά! Όπως μπορείτε να φανταστείτε την εποχή εκείνη δεν ενθουσιάστηκαν και πολύ με την ανακάλυψη αυτή, οπότε μόλις το 1969 τα νερά αξιοποιήθηκαν και φτιάχτηκε το πρώτο spa. Οι σημερινές εκπληκτικές εγκαταστάσεις άνοιξαν το 2009, και το 2011 βραβεύτηκαν ως το καλύτερα spa της Ευρώπης!

Η υποδοχή των εγκαταστάσεων

Κατά την άφιξή σας, σας δίνουν ένα “βραχιολάκι” που χρησιμοποιείται ως λουκέτο για να ασφαλίσετε τα πράγματά σας. Μπορείτε να διαλέξετε αν θέλετε μόνο ντουλαπάκι ή καμπίνα όπου μπορείτε να αλλάξετε με μεγαλύτερη άνεση, με μικρή διαφορά στη χρέωση. Υπάρχουν εισιτήρια για λίγες ώρες ή απεριόριστα για όλη τη μέρα. Σε κάθε περίπτωση πληρώνετε κατά την έξοδο. Το “Βραχιολάκι” χρησιμοποιείται ακόμη και κατά τις αγορές σας στο εστιατόριο ώστε κατά την έξοδο να γνωρίζουν το ποσό που ξοδέψατε και να το προσθέσουν στον τελικό λογαριασμό. Υπάρχει δυνατότητα να αγοράσετε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά (η ιστοσελίδα είναι μόνο στα γερμανικά), η τιμή όμως παίζει και οικονομικά συμφέρει μόνο αν το κλείσετε καιρό πριν, αλλιώς μπορεί να είναι και πιο ακριβό από την τιμή στον γκισέ. Σας εξασφαλίζει όμως ότι θα μπείτε και μάλιστα χωρίς αναμονή σε ουρά. Πάντως αν πάτε νωρίς δεν θα έχετε πρόβλημα. Αν πάτε σαββατοκύριακο αργά, ή καποια αργία μπορεί να δυσκολευτείτε.

Το καλοκαιράκι ο κήπος γεμίζει ξαπλώστρες
Ο εξωτερικός χώρος περιβάλλεται από ένα καταπράσινο πάρκο
και το χειμώνα μπορείτε να κολυμπήσετε στις εξωτερικές πισίνες

Οι εγκαταστάσεις λοιπόν περιλαμβάνουν εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες. Στον εξωτερικό χρόνο το καλοκαίρι μπαίνουν ξαπλώστρες όπου μπορείτε να λιαστείτε, όπως ξαπλώστρες υπάρχουν και στον εσωτερικό χώρο. Στις πισίνες υπάρχουν τσουλήθρες και άλλα παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, ενώ λειτουργεί και εξωτερικό εστιατόριο.

Εσωτερική πισίνα
Εσωτερική πισίνα. Στον ημιόροφο υπάρχουν ξαπλώστρες με θέα στην πισίνα
Μπροστά μία από τις εσωτερικές πισίνες και στο βάθος δεξιά η πισίνα με τους βατήρες
Δείτε σε αυτή τη φωτογραφία πώς μπορείτε να περάσετε από την εσωτερική πισίνα στην εξωτερική (και το αντιθετο), χωρίς να πρέπει να βγείτε από το νερό
Η παιδική πισίνα

Στον εσωτερικό χώρο υπάρχουν 4 μεγάλες πισίνες και κάποιες μικρότερες (μία με βατήρες, μία για παιδιά κτλ). Οι πισίνες έχουν διαφορετικές θερμοκρασίες, όμως σε κάθε περίπτωση η θερμοκρασία του νερού είναι μεταξύ 28-36 βαθμούς. Επίσης υπάρχει σάουνα, παρέχονται υπηρεσίες μασάζ, υπάρχει εστιατόριο, μέχρι και βιβλιοθήκη.

Η επίσημη ιστοσελίδα του spa Therme Wien είναι: www.thermewien.at

Similar Posts

Leave a Reply