Το κομμάτι αυτό του νησιού δεν είναι το πιο ενδιαφέρον. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα συναντήσετε όμορφη φύση και αρκετά πράγματα να κάνετε. Ας δούμε τι ενδιαφέρον υπάρχει οδηγώντας από τη Ribeira Grande προς τα ανατολικά.

Ο καταρράκτης Cascata do Limbo

Ο καταρράκτης Cascata do Limbo

Δίπλα στο πάρκιγκ της παραλίας Praia dos Moinhos, υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί σε έναν όμορφο καταρράκτη. Πριν πάτε στην παραλία κάντε μία βόλτα και εδώ.

Η παραλία Praia dos Moinhos

Η παραλία Praia dos Moinhos

Είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού του Sao Miguel. Και αυτή είναι καλά οργανωμένη με πάρκινγκ όπως είπαμε, αποδυτήρια, ντουζ, ναυαγοσώστες κτλ, ενώ πάνω από την παραλία υπάρχει ένα καφέ – εστιατόριο.

Το σοκάκι που οδηγεί στην παραλία Praia dos Moinhos
Η παραλία Praia dos Moinhos

Το χωριό Maia

Καινούρια σπίτια που ταιριάζουν στον παραδοσιακό οικισμό, με όμορφους κήπους
Παλιά σπίτια με τοπική αρχιτεκτονική
Εντυπωσιακή παραλία, μα όχι για κολύμπι

Λίγα χιλιόμετρα πιο δυτικά είναι το χωριό Μάιο. Είναι μικρό μα όμορφο. Έχει μερικά όμορφα σπίτια με χαρακτηριστική τοπική αρχιτεκτονική και όμορφους κήπους. Δεν έχει αμμουδιά (καλή για μπάνιο), αλλά έχει κάτι βραχάκια όπου πάνε οι ντόπιοι. Μάλιστα είναι τόσο οργανωμένο μέρος που έχει μέχρι και ναυαγοσώστες.

Κατεβαίνεις το μονοπατάκι για να κολυμπήσεις στα βραχάκια
Το χωριό Maia

Parque Natural da Ribeira dos Caldeirões

Πάρκο Natural da Ribeira dos Caldeirões

Είναι ένα πολύ όμορφο πάρκο με καταρράκτες, λιμνούλες, δρομάκια, λουλούδια ότι πρέπει για μία βόλτα. Περισσότερες πληροφορίες σας προτείνω να διαβάσετε εδώ: https://futurismo.pt/blog/ribeira-dos-caldeiroes-a-remote-nature-escape-accessible-for-all/

Το εστιατόριο Poco Azul
Στο Sao Miguel είναι περήφανοι για το τοπικό αγελαδινό τυρί τους

Και στο τέλος της μέρας φαγητό στο εστιατόριο Poco Azul. Πολύ καλές κριτικές (4.6 στο google), πολύ όμορφος χώρος, οικονομικό, το φαγητό απλά καλό. Ίσως δεν έκανα σωστή επιλογή, οπότε δεν θα σας δείξω τι έφαγα :).

Similar Posts

Leave a Reply