Μία δραστηριότητα που θα σας πρότεινα εφόσον έχετε χρόνο, είναι να περάσετε μισή μέρα περπατώντας γύρω από τη λίμνη Furnas και ανακαλύπτοντας τις ομορφιές που αυτή έχει να προσφέρει!

Από την πόλη θα χρειαστεί να περπατήσετε 20 περίπου λεπτά – έναν πολύ ανηφορικό δρόμο – για να βγείτε στη λίμνη. Εναλλακτικά βέβαια μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητο υπάρχουν τουλάχιστο 2 άνετα πάρκινγκ εκεί. Εγώ δεν είχα ακόμη αυτοκίνητο, οπότε μετά από το 20λεπτο περπάτημα έφτασα στη λίμνη. Ακολούθησα το περπάτημα γύρω από τη λίμνη με φορά αντίθετη από αυτή των δεικτών του ρολογιού και έτσι θα σας τα περιγράψω με τη σειρά που τα συνάντησα.

Fumarolas Lagoa das Furnas (Οι φουρμαρόλες της λίμνης του Furnas)

Οι φουρμαρόλες της λίμνης του Furnas

Υπήρχε λόγος που ακολούθησα τη φορά αυτή καθώς η ώρα ήταν περίπου 11 – 12 και ήταν η ώρα που οι τοπικές ταβέρνες μαγειρεύουν το φαγητό τους μέσα στη γη! Βλέπετε εδώ είναι οι Fumarolas Lagoa das Furnas (Οι φουρμαρόλες της λίμνης του Furnas), όπου βγαίνουν καπνοί από το ενεργά ηφαιστειακό έδαφος!

Στη συνέχεια έχει αρκετό περπάτημα όπου απολαμβάνετε τη φύση. Μοναδικό μειονέκτημα σε πολύ μεγάλο μέρος της διαδρομής δεν έχετε θέα προς τη λίμνη – η βλάστηση καλύπτει την ορατότητα.

Capela de Nossa Senhora das Vitórias (Παρεκκλήσι της Παναγίας των Νικών) και ο βοτανικός κήπος του Jose do Canto

Capela de Nossa Senhora das Vitórias (Παρεκκλήσι της Παναγίας των Νικών)

Ο José do Canto ήταν Πορτογάλος γαιοκτήμονας αλλά και διάσημος κηπουρός και βοτανολόγος. Εκτός από τη δημιουργία του βοτανικού κήπου στην Ponta Delgada που φέρει το όνομά του, έφτιαξε και τον βοτανικό κήπο δίπλα στη λίμνη του Furnas αλλά και το Παρεκκλήσι της Παναγίας των Νικών

Ο καταρράκτης Salto do Rosal

Από το παρεκκλήσι ο καταρράκτης του Salto do Rosal είναι 30 λεπτά περπάτημα, μέσα σε ένα όμορφο περιβάλλον.

Για να επισκεφθεί κανείς το παρεκκλήσι, το βοτανικό κήπο και τον καταρράκτη, πρέπει να πληρώσει εισιτήριο 4€.

Σύντομα βγαίνουμε στον κεντρικό δρόμο, από όπου θα συνεχίζοντας το περπάτημα θα κάνουμε πλήρη κύκλο και θα βρεθούμε εκεί από όπου ξεκινήσαμε.

Η λίμνη και στο βάθος η εκκλησία που επισκεφθήκαμε λίγο πριν

Η εκκλησία όπως φαίνεται από μακριά από την απέναντι μεριά.

Στα τελευταία μέτρα, και έχοντας βγει ξανά στον κεντρικό δρόμο, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο αυτό το σπίτι με το τόσο περιποιημένο κήπο.

Miradouro do Lombo dos Milhos

Η πόλη του Furnas όπως φαίνεται από το Miradouro do Lombo dos Milhos

Στην επιστροφή προς την πόλη του Furnas, διάλεξα έναν λίγο διαφορετικό δρόμο που περνάει από το Miradouro do Lombo dos Milhos από όπου η θέα προς την πόλη είναι πανοραμική.

Miradouro do Pico do Ferro

Η θέα της λίμνης Furnas από το Miradouro do Pico do Ferro
Οι φουρμαρόλες της λίμνης του Furnas όπως φαίνονται από το Miradouro do Pico do Ferro

Την καλύτερη με διαφορά θέα πάντως θα έχετε από το Miradouro do Pico do Ferro. Το άφησα για το τέλος γιατί εδώ μπορείτε να έρθετε μόνο με αυτοκίνητο.

Το πάρκινγκ των αυτοκινήτων. Καθαρό περιποιημένο με όμορφη βλάστηση

Δεν μπορώ να παραλείψω να σας δείξω φωτογραφίες από το … πάρκινγκ. Από μόνο του αποτελεί αξιοθέατο. Όπως άλλωστε και όλα τα πάρκινγκ του νησιού. Όλα σε άριστη κατάσταση, καθαρά – περιποιημένα – τακτοποιημένα με λουλούδια και κήπους.

Similar Posts

Leave a Reply