Στο κέντρο της πόλης Furnas βρίσκονται, τα πιο γνωστά ίσως, θερμά λουτρά στο νησί του Sao Miguel που με τη χαρακτηριστική πισίνα σε σχήμα λιμνούλας είναι το highlight του νησιού!

Η πισίνα του ιαματικού νερού του πάρκου Terra Nostra χτίστηκε το 1780 από τον Thomas Hickling, τον Αμερικανό πρόξενο που είχε την αρχική ιδέα για το πάρκο, ο οποίος έφτιαξε δίπλα στην πισίνα και μια ξύλινη εξοχική κατοικία. Η πισίνα ήταν σημαντικά μικρότερη εκείνη την εποχή, αλλά αποτελούταν ήδη από ένα «νησί» στη μέση, με μια γέφυρα που τη ένωνε με τη στεριά.

Τη δεκαετία του 1930, η πόλη του Furnas άρχισε να γίνεται γνωστή για τις ιαματικές πηγές και τα ιαματικά λουτρά της. Έτσι η πισίνα-λίμνη διευρύνθηκε το 1935 με την ανακαίνιση του Πάρκου, αποκτώντας τη σημερινή της μορφή. Τότε φτιάχτηκε και ένα κομψό ξενοδοχείο σε στυλ Art Deco που ήταν πολύ δημοφιλές την εποχή εκείνη με θέα την πισίνα-λίμνη. Το παλιό ξενοδοχείο σήμερα νοικιάζεται ως βίλα, ενώ έχει φτιαχτεί καινούριο ξενοδοχείο λίγο πιο δίπλα (ίσως και να μην το προσέξετε, οι εγκαταστάσεις του είναι ξεχωριστές).

Η θερμοκρασία του νερού είναι μεταξύ 35-39οC. Το νερό περιέχει μέταλλα, όπως φαίνεται και από το χρώμα του, και έχει μία ελαφριά οσμή (όχι δυσάρεστη).

Το εισιτήριο εισόδου κοστίζει 10€, και δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσο θα κάτσετε, ενώ με το εισιτήριο αυτό μπορείτε να κάνετε απλά βόλτα στον κήπο. Όμως να έχετε υπόψη σας ότι οι κήποι με τα λουτρά κλείνουν νωρίς στις 16.30, αν και άκουσα ότι μετά την ώρα αυτή είναι δυνατή η πρόσβαση για τους ενοίκους του ξενοδοχείου.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα https://www.parqueterranostra.com/

Similar Posts

Leave a Reply