Τα λουτρά Szechenyi είναι τα δημοφιλέστερα στη Βουδαπέστη, αλλά είναι και τα μεγαλύτερα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι πηγές ανακαλύφθηκαν το 1880, οι πολυτελείς εγκαταστάσεις όμως χτίστηκαν το 1913, και δίνουν μία αριστοκρατική αίσθηση στα λουτρά αφού πρόκειται για ένα νεο-μπαρόκ παλάτι.

(c) szechenyibath.hu | Τρούλος στις εγκαταστάσεις των λουτρών

Έχουν όχι 1, όχι 2, όχι 3, αλλά 21 πισίνες. Θα σας εντυπωσιάσουν οι εσωτερικές πισίνες, αλλά αναμφισβήτητα την παράσταση θα κλέψουν οι εξωτερικές. Ο εσωτερικός χώρος μοιάζει με λαβύρινθο όπου μπορείτε να ανακαλύψετε τις 18 εσωτερικές πισίνες διαφορετικών μεγεθών και θερμοκρασιών. Από τις 3 εξωτερικές πισίνες η μεσαία ορθογώνιου σχήματος είναι για κολύμβηση ενώ οι 2 ακριανές για παιχνίδι και χαλάρωση.

Τα λουτρά βρίσκονται στο πάρκο της πόλης, και μπορείτε να πάτε πολύ εύκολα με το μετρό καθώς λίγα μέτρα από τις εγκαταστάσεις είναι ο σταθμός M1 Metro Station Szechenyi Furdo (Furdo θα πει bath στα ούγγρικα).

Το πάρκο όπου βρίσκονται τα λουτρά

Η πρώτη είσοδος που θα συναντήσετε δεν είναι κύρια, και είναι για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν απλά ντουλαπάκι. Αν προχωρήσετε λίγο γύρω γύρω από το κτήριο θα βρείτε την πολύ πιο εντυπωσιακή κεντρική είσοδο όπου μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια με χρήση καμπίνας για να αλλάξετε

Η κεντρική είσοδος εξωτερικά
Το εσωτερικό της κεντρικής εισόδου

Relaxing: soak in the spring waters day and night, summer or winter, and book a massage in advance to enhance the effectiveness of the waters’ healing powers.

(c) szechenyibath.hu | Πλάνο εγκαταστάσεων

If you have just 1-2-3 days in Budapest, and you wish to visit one single thermal baths in the City of Spas, we recommend choosing Szechenyi Bath.

Μία από τις ωραιότερες εσωτερικές πισίνες
(c) szechenyibath.hu | | Διακόσμηση
(c) szechenyibath.hu |
(c) szechenyibath.hu
Szechenyi btahs, Budapest
Szechenyi baths, Budapest

Szechenyi baths, Budapest

Image 1 of 5

(c) szechenyibath.hu | Παιχνίδι στη ρουφήχτρα
Απολαύστε μέχρι αργά το βράδυ

Να έχετε υπόψη σας ότι αν αγοράσετε το online εισιτήριο αυτό είναι λίγο πιο ακριβό και δεν προσφέρει κάτι πέρα από υποτιθέμενη γρήγορη είσοδο. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο με ντουλαπάκι για να αποθηκεύσετε τα πράγματά σας ή με λίγα Ft παραπάνω με καμπίνα όπου μπορεί να αλλάξει και να αφήσει τα πράγματά της όλη η παρέα. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι πιο αυξημένες τα σαββατοκύριακα και κυμαίνονται μεταξύ 5.600-6.800 Ft (να θυμάστε το κόλπο 1Ft = 1 δραχμή οπότε χοντρικά 340Ft = 1€). Η επίσημη ιστοσελίδα των λουτρών είναι η szechenyibath.hu όπου πάντα θα βλέπετε τις τιμές που ισχύουν, και το ωράριο λειτουργίας.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρω τα πάρτυ που γίνονται κάποια βράδια στις εξωτερικές πισίνες. Δυνατή μουσική, ποτό, διασκέδαση. Ετοιμαστείτε βέβαια να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Μεταξύ 50€-200€. Θα ήθελα να δοκιμάσω την εμπειρία αυτή. Ή μήπως είμαι πολύ μεγάλος για αυτά;

(c) Arcane Travels | facebook.com/arcanetravel

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα των λουτρών https://www.szechenyibath.hu/

Similar Posts

Leave a Reply