Οι πηγές της Caldeira Velha βρίσκονται σε υψόμετρο 628 μέτρων, μέσα σε μία καταπράσινη κοιλάδα. Εκεί υπάρχει πάρκο με εξωτικά φυτά και δέντρα – σαν ζούγκλα. Οι πηγές δημιουργήθηκαν από το ηφαιστειακό σύμπλεγμα της λίμνης Fogo.

Δύο από τις τέσσερις πισίνες με θερμοκρασία 35-38οC
Caldeira Velha φουρμαρόλες
Το νερό περνάει από τις φουρμαρόλες και ζεσταίνεται πριν πάει στις πισίνες. Εδώ το νερό έχει θερμοκρασία 60-100οC
Ο καταρράκτης με μία από τις πισίνες
Ο καταρράκτης. Εδώ το νερό έχει θερμοκρασία 25οC

Υπάρχουν 4 μικρές πισίνες και ένας καταρράκτης με ζεστό νερό πλούσιο σε σίδηρο. To νερό του καταρράκτη έχει θερμοκρασία 25 βαθμών, ενώ οι πισίνες έως 35-38οC.

Η είσοδος όπου δείχνεις το εισιτήριό σου
Αυτό το δρομάκι μέσα στη φύση οδηγεί στις πισίνες

Εισιτήριο εισόδου μπορείτε να κλείσετε στην επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα. Θα χρειαστεί οπωσδήποτε να κλείσετε εισιτήριο μερικές μέρες εκ των προτέρων γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες (50 άτομα ταυτόχρονα), και αν απλά πάτε εκεί δεν θα μπορέσετε να κάνετε το μπάνιο σας. Το εισιτήριο κοστίζει 10€, και σας δίνει πρόσβαση για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αν θέλετε απλά να μπείτε για περίπατο -χωρίς μπάνιο, μπορείτε να βγάλετε εισιτήριο επί τόπου και κοστίζει μόνο 3€.

Για να πάτε στην Caldeira Velha πρέπει να πάρετε το δρόμο που πηγαίνει προς τη λίμνη Fogo (ερχόμενοι από το βορρά, από τη Rebeira Grande.). Παρκάρετε ακριβώς στο πάρκινγκ που συναντάμε, το οποίο είναι πολύ καλά οργανωμένο, είναι πεντακάθαρο, και έχει αστυνομικό.

Similar Posts

Leave a Reply