Αλήθεια! Σε κάποιες χώρες της Ασίας γεμίζουν το ρεζερβουάρ από τα μηχανάκια και τα τρίκυκλα με Coca Cola. Τι δεν με πιστεύετε; Δείτε το βίντεο

Εντάξει το παραδέχομαι. Δεν είναι Coca Cola. Είναι καύσιμο. Όμως αφήστε με να σας διηγηθώ την ιστορία από την αρχή.

Όταν πριν μερικά χρόνια ταξίδεψα στη Βιρμανία, παρατήρησα ότι στο δρόμο έξω από πολλά σπίτια υπήρχαν προς πώληση μπουκάλια από Coca Cola γεμάτα με ένα υγρό. Το χρώμα του υγρού μέσα στο μπουκάλι ήταν έντονο βαθύ κόκκινο, ήταν δηλαδή φανερό ότι δεν ήταν Coca Cola. Καθώς λοιπόν ήμουν πάνω σε ένα μηχανάκι με τον ξεναγό μου και με πήγαινε να δω τα αξιοθέατα, εγώ έβλεπα έξω από τα σπίτια που πουλούσαν αυτό το λαχταριστό πορφυρό υγρό και αναρωτιόμουν τι μπορεί να είναι. Κρασί; Χυμός από κάποιο εξωτικό φρούτο; Λογικές σκέψεις αφού πουλούσαν επίσης μπανάνες και κάποια άλλα φαγώσιμα. Είχε και πολλή ζέστη, ανυπομονούσα στην πρώτη στάση που θα κάναμε να το δοκιμάσω και να δροσιστώ!

Όταν σταματήσαμε λοιπόν, ρωτώ τον οδηγό μου: “τι είναι αυτό το υγρό, μέσα στα μπουκάλια που πουλάνε;”, για να πάρω την απάντηση που με ξενέρωσε απίστευτα και που με έκανε να νιώσω χαζός: “καύσιμο για τα παπάκια!”.

Την ίδια συνήθεια συνάντησα και πάλι στις Φιλιππίνες, από όπου είναι οι φωτογραφίες και το βίντεο, θυμήθηκα την ιστορία αυτή και είπα να σας την διηγηθώ.

Similar Posts

Leave a Reply