Με το που κατεβήκαμε το βουνό ερχόμενοι από το βορρά, λες και είχαμε έρθει σε διαφορετικό κόσμο. Αισθητά μεγαλύτερη η θερμοκρασία και πολύ λιγότερα σύννεφα. Πλέον οδηγούσαμε σε εθνική οδό, και ανυπομονούσαμε να φτάσουμε στο διαμέρισμα που είχαμε κλείσει. Είχαμε αποφασίσει να μείνουμε στο Los Cristianos

Los Christianos

Ενώ εγώ λοιπόν έχω ειδικότητα στο να βρίσκω τα κατάλληλα αεροπορικά εισιτήρια, ο φίλος μου ο Ηλίας έχει την ικανότητα να βρίσκει το κατάλληλο κατάλυμα κάθε φορά. Το διαμέρισμα που βρήκε στο Los Christianos (είναι πιο οικονομική περιοχή από τις άλλες δύο) ήταν απλά τέλειο. Με θέα, 3 λεπτά περπάτημα από την παραλία και με πάρκινγκ.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στην πολυκατοικία “La Estrella” και έχει και πάρκινγκ! Το διαμέρισμά μας ήταν το 1A021, αλλα στην ίδια πολυκατοικία υπάρχουν και άλλα.

To Los Christianos έχει δύο πλάζ. Την ομώνυμη Playa de Los Christianos δεξιά όπως κοιτάμε το χάρτη (όπου είναι και το λιμάνι), και την Playa de Las Vistas αριστερά. Η Las Vistas είναι καλύτερη κατά τη γνώμη μου. Πέντε λεπτά περπάτημα είναι από τη μία στην άλλη, ενώ στην παραλία ο πεζόδρομος είναι γεμάτος μαγαζιά, κυρίως εστιατόρια.

Από το λόφο πάνω από την πόλη (αυτόν που φαίνεται από το μπαλκόνι μας), πρέπει να έχει πολύ καλή θέα.

Διάβασα ότι κάθε Κυριακή έχει εδώ τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά του νησιού, όμως εγώ δεν έτυχε να είμαι Κυριακή.

Playa de las Americas

H Playa de las Americas , είναι μεγαλύτερη συγκρινόμενη με τις άλλες δύο τουριστικές περιοχές, με φαρδιούς δρόμους πολλά εμπορικά κέντρα και μαγαζιά με ρούχα, αλλά και εστιατόρια και μπαρ φυσικά. Είναι το πιο ζωντανό κομμάτι στην περιοχή.

Η ομώνυμη παραλία δεν αξίζει καθόλου (δεν σας βάζω καν φωτογραφίες), λίγο ποιο κάτω είναι όμως η παραλία Playa de Troya

Playa de Troya
Playa de Troya
ίσως το πιο τουριστικό σημείο του νησιού

Costa Adeje

Πιο κυριλέ από τις άλλες δύο. Εμπορικά κέντρα, πεντάστερα ξενοδοχεία και η καλύτερη παραλία του νησιού κατά τη γνώμη μου (τουλάχιστον από όσες πήγα). Η διαμονή εδώ είναι σαφώς πολύ ακριβή.

Costa Adeje
Costa Adeje
Costa Adeje
Costa Adeje

Υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας Siam Park

Δεν είχαμε χρόνο να πάμε, όμως από τις φωτογραφίες δείχνει πραγματικά εντυπωσιακό και οπωσδήποτε την επόμενη φορά θα το επισκεφθώ. Τσιμπημένη η τιμή εισόδου (διαβάστε περισσότερα στο πρώτο μέρος πως μπορείτε να το συνδυάσετε με το Loro Parque-το ζωολογικό πάρκο) , κοστίζει 34€ για τους ενήλικες. Θεωρείται από τα καλύτερα το κόσμου (Το καλύτερο σύμφωνα με το tripadvisor), και οι φωτογραφίες με κάνουν να θέλω πολύ να πάω. Το πάρκο έχει στυλ Ταυλάνδης και μπορεί κανείς είτε να χαλαρώσει σε μία τεχνητή εξωτική παραλία είτε να κάνει παιχνίδια για να ανέβει η αδρεναλίνη.

Χαλαρώστε σα να είσαστε σε μία εξωτική παραλία της Ταϊλάνδης
ή ανεβάστε την αδρεναλίνη σας με κάποιο παιχνίδι

Ένα βράδυ – και αφού δεν μας είχαν ενθουσιάσει τα τουριστικά εστιατόρια της περιοχής – ο Victor (ο airbnb οικοδεσπότης μας), μας συνέστησε ένα εστιατόριο. Το El Cordero. Δίκαια στο trip advisor είναι #4 σε σύνολο 48 στην περιοχή. Καταπληκτικά κρέατα σε έναν χαλαρό κήπο, έξω από την τουριστική περιοχή – στη μέση του πουθενά – που δεν υπήρχε περίπτωση να το βρούμε μόνοι μας ούτε μία στο εκατομμύριο.

Φαγητό στον κήπο στο εστιατόριο El Cordero
Τα κρεατικά είναι το δυνατό σημείο του Εστιατορίου El Cordero
Ισπανική Κουζίνα

Το εστιατόριο βρίσκεται αρκετά έξω από το Los Christianos και ανάμεσα στο αεροδρόμιο του νότου και το Los Christianos


Είχε έρθει η μέρα να φύγουμε από την τουριστική περιοχή του νησιού και να επιστρέψουμε σιγά σιγά προς το βορρά ώστε να πάρουμε την πτήση μας την επόμενη μέρα το πρωί.

Όμως είχαμε χρόνο για μία πρωινή βουτιά – το τελευταίο μας μπάνιο στο νησί. Είκοσι λεπτά περίπου έξω από το los Christianos και δίπλα στο αεροδρόμιο του νότου βρίσκεται μία όμορφη και με μεγάλο μήκος παραλία, η Playa de la Tejita. Σε αυτή την παραλία δεν θα συναντήσετε συνωστισμό. Ο γυμνισμός επιτρέπεται σε όλη την παραλία, οι περισσότεροι γυμνιστές όμως μαζεύονται στο άκρο της παραλίας κάτω από το βράχο Montana Roja

Playa de la Tejita
Ο βράχος Montana Roja στο αριστερό άκρο της παραλίας δεσπόζει

Η υπόλοιπη διαδρομή μέχρι την πρωτεύουσα Σάντα Κρουζ είναι μάλλον αδιάφορη. Δεν έχει ούτε παραλίες, ούτε οικισμούς που να έχουν κάποιο ενδιαφέρον.

Προηγούμενο: Εξευρώντας τη βόρεια ακτή της Τενερίφης

Επίμενο: Όρος Τέιδε: Το ψηλότερο βουνό της Ισπανίας, δεν βρίσκεται στην Ισπανία…

Similar Posts

Leave a Reply