Η ανατολική ακτή του νησιού του Sao Miguel είναι γεμάτη από όμορφα, περιποιημένα miraduro’s δηλαδή σημεία με θέα από ψηλά. Και επιπλέον αφού είναι η ανατολική ακτή είναι το ιδανικό μέρος να βρεθείτε νωρίς το πρωί να απολαύσετε την ανατολή του ήλιου. Δυστυχώς ο κακός μου προγραμματισμός με έφερε εδώ ηλιοβασίλεμα! την εντελώς λάθος ώρα της μέρας όπου ο ήλιος κρύφτηκε νωρίτερα από κάθε άλλο μέρος του νησιού.

Να σας πω για τα midaduros ότι είναι όλα τους τόσο περιποιημένα και καθαρά που δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν μπορούσα να αντισταθώ να σταματήσω σχεδόν σε όλα καθώς τα συναντούσα οδηγώντας. Έχουν καταπληκτικούς κήπους με φυτά και πολύχρωμα λουλούδια, ενώ σε πολλά υπάρχουν ψησταριές όπου μπορεί να κάνει κάποιος πικ-νικ. Και βέβαια έχουν πάρκινγκ!

Piscina Natural Da Boca De Ribeira & Ribeira da Boca Viewpoint

Piscina Natural Da Boca De Ribeira

Είναι ένα ωραίο μέρος να ξεκινήσουμε την εκδρομή μας είναι η Piscina Natural Da Boca De Ribeira. Ονομάζεται φυσική πισίνα, αλλά έχει διαμορφωθεί σε τσιμεντένια πισίνα και έχει διαμορφωθεί και ο γύρω χώρος, και εδώ μαζεύεται κόσμος να μπάνιο και παιχνίδια.

Ribeira da Boca Viewpoint
Piscina Natural Da Boca De Ribeira

Ο βοτανικός κήπος του Ribeira do Guilherme

Κάντε και μία στάση στο βοτανικό κήπο του Ribeira do Guilherme. Δέντρα, λουλούδια, ποταμάκια, ένα γεφυράκι ωραίο περιβάλλον για ένα περίπατο.

Η γέφυρα Ponte dos Sete Arcos στο Nordeste

Ponte dos Sete Arcos, Nordeste | (c) Jakub S

Το Nordeste είναι η μεγαλύτερη πόλη στο κομμάτι αυτό του νησιού και εκτός από την πόλη όλη η περιοχή ονομάζεται έτσι. Στην πραγματικόητα είναι το μεγαλύτερο χωριό καθώς δεν είναι μεγάλο μέρος. Σίγουρα ξεχωρίζει η παλιά γέφυρα Ponte dos Sete Arcos.

Ο φάρος του Arnel (Farol do Arnel)

Ο φάρος όπως φαίνεται από το βορά από το Miradouro da Ponta do Arnel
Ο φάρος του Arnel (Farol do Arne)
Ο φάρος όπως φαίνεται από τα νότια από το Miradouro da Vista dos Barcos

Οδηγώντας πιο νότια συναντάμε το φάρο του Arnel. Περισσότερα για το φάρο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Στο σημείο αυτό υπάρχει και ένα μικρό μνημείο αφιερωμένο στα θύματα ενός πολεμικού πλοίου που βυθίστηκε το 1918, 200 ναυτικά μια από το σημείο αυτό. Συγκεκριμένα το πλοίο NRP Augusto de Castilho ήταν ένα περιπολικό ανοικτής θαλάσσης του πορτογαλικού ναυτικού που βυθίστηκε από ένα γερμανικό υποβρύχιο (το U-139) προς το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Με μία σωστική λέμβο μερικοί άνδρες του πληρώματος κατάφεραν να γλιτώσουν και βγήκαν στο λιμανάκι του Arnel. Μη φανταστείτε πως ήταν κανένα φοβερό πολεμικό. Αρχικά ήταν μία αλιευτική τράτα που (το 1909 ήταν η πρώτη πορτογαλική τράτα για ψάρεμα μπακαλιάρου) που αργότερα μετατράπηκε σε περιπολικό. Διαβάστε όλη την ιστορία εδώ.

Στο σημείο αυτό βρίσκεται ο καταρράκτης του Arnel (Ponta do Arnel) τον οποίο όμως ομολογώ δεν είδα.

Miradouro da Ponta do Sossego

Ένας περίφημος κήπος από την είσοδο μέχρι το Miraduro
Miradouro da Ponta do Sossego

Επόμενη στάση το Miradouro da Ponta do Sossego το ομορφότερο από όλα όσα είδα στο νησί!

Miradouro da Ponta da Madrugada

Miradouro da Ponta da Madrugada

Τελευταίο Miradouro της εκδρομής, το Miradouro da Ponta da Madrugada. Δείτε στις φωτογραφίες τα τραπέζια για πικ-νικ, τις ψησταριές, τις πεντακάθαρες τουαλέτες, και φυσικά τη θέα στον ωκεανό!

Παραλία do Lombo Gordo

Praia do Lombo Gordo | Έφτασα αργά, είχε ήδη σκοτεινιάσει και είχε φύγει ο κόσμος

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Praia do Lombo Gordo. Ένας κατηφορικός και στενός δρόμος οδηγεί κάτω σε ένα πάρκιγκ, και στη συνέχεια ένα μονοπάτι – που στο τέλος του περιλαμβάνει σκαλιά – οδηγεί στην παραλία. Πρόκειται για μία πραγματικά εντυπωσιακή παραλία με μαύρη άμμο, απομονωμένη, μακριά από οικισμούς. Μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι επειδή βρισκόμαστε ανατολικά και πίσω μας είναι ύψωμα, ο ήλιος χάνεται νωρίς.

Similar Posts

Leave a Reply