Τα λουτρά αυτά βρίσκονται στο χωριό Berettyóújfalu, στην περιφέρεια της ανατολικής Ουγγαρίας Bihar, ανάμεσα στην Gyula και το Debrecen, και κοντά στα σύνορα με την Ρουμανία.

Η πρώτη πισίνα του σπα, η οποία πλέον αναγνωρίζεται επίσημα ότι διαθέτει ιαματικό νερό, χτίστηκε το 1927. Τις δεκαετίες του 1960 και του 70, προστέθηκαν νέες πισίνες. Το 1995, ο χώρος των λουτρών ολοκληρώθηκε με το εντυπωσιακό κλειστό κτίριο της πισίνας, στο οποίο οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε πισίνα 25 μέτρων με ιαματικό νερό,

Το 2001, ο περιβάλλοντας χώρος ανακαινίστηκε και κατασκευάστηκε επίσης μια καφετέρια.

Το κτήριο της κλειστής 25άρας πισίνας

Ως αποτέλεσμα του διαγωνισμού του 2009 , κατασκευάστηκαν πέντε νέες πισίνες, το περιβάλλον του spa άλλαξε σημαντικά και το spa εμπλουτίστηκε με πολλές νέες υπηρεσίες. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να διαμορφωθεί μία νέα εικόνα, το Thermal Park του Bihar, το οποίο είναι αυτό που βλέπουμε σήμερα και προσφέρει ευκαιρίες ψυχαγωγίας και άθλησης.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 2500 ft.

Το νερό είναι άοσμο. Το χρώμα του στις θεραπευτικές πισίνες είναι αυτό της σκουριάς, ενώ στις πισίνες αναψυχής διαυγές.

Τα συγκεκριμένα λουτρά δεν είναι τίποτε το σπουδαίο – συγκρινόμενα με τα τόσα εντυπωσιακά λουτρά της Ουγγαρίας που μπορείς να περάσεις όλη μέρα σε αυτά – αλλά δεν παύουν να είναι αξιοπρεπέστατα για μία σύντομη χαλάρωση.

Η επίσημη ιστοσελίδα των λουτρών είναι η http://www.cserkeszolofurdo.hu/en/

Similar Posts

Leave a Reply