Δεν σας κρύβω ότι από όσες φωτογραφίες είχα δεί από της ακτές του Μαυροβουνίου, μία με είχε εντυπωσιάσει περισσότερο. Η φωτογραφία του Sveti Stefan. Επόμενος προορισμός λοιπόν το Sveti Stefan.

Η διαδρομή από την Budva μέχρι το Sveti Stefan, και ακόμη νοτιότερα μέχρι την Παραλία Petrovac

Becici

Becici – Στάση για φωτογραφία από τον κεντρικό δρόμο
Becici – Μεγάλη παραλία και τεράστια ξενοδοχεία

Αποχαιρέτησα την Budva και άρχισα να οδηγώ νότια. 1-2 χιλιόμετρα έξω από την Budva, βρίσκεται το Becici. Είναι μία παραθαλάσσια πόλη σχεδόν ενωμένη με την Budva. Έχει μία μεγάλη παραλία και πίσω από αυτή μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Στο Becici μπορείτε να βρείτε φθηνά καταλύματα και να είστε ταυτόχρονα και κοντά στην Budva.

Παραλία Kamenovo

Παραλία Kamenovo – Η καλύτερη στην περιοχή κατά τη γνώμη μου
Παραλία Kamenovo

Στην επόμενη στροφή μετά το Becici με την τεράστια παραλία, βρίσκεται η παραλία Kemenovo. Μία πολύ γραφική βοτσαλωτή παραλία με πεντακάθαρα νερά. Εγώ την έκανα τη βουτιά μου εδώ και πολύ το ευχαριστήθηκα.

Przno

Ο οικισμός και η παραλία Przno
(c) Miljan Rajkovic | Przno

Λίγο πιο κάτω, είναι ακόμη μία συμπαθητική παραλία (με αμμο ή έστω μικρό βότσαλο) η Przno με ένα εξίσου συμπαθητικό παραθαλάσσιο οικισμό.

Αρκετά όμως με τις στάσεις. Ώρα για να φτάσω στο Sveti Stefan.

Sveti Stefan

Sveti Stefan
Sveti Stefan

Το Σβέτι Στέφαν (Άγιος Στέφανος στα σέρβικα) είναι ένα πρώην ψαροχώρι. Η νησίδα, που ενώνεται με τον οικισμό με μία λεπτή λωρίδα γης, κάποια στιγμή μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το 2009 το ξενοδοχείο αυτό αγοράστηκε από τον Όμιλο Ρέστη (Δεν ξέρω αν σήμερα εξακολουθεί να του ανήκει). Σήμερα το ξενοδοχείο αυτό λέγεται Aman Sveti Stefan και ένα βράδυ κοστίζει περίπου 500 ευρώ. Μπορείτε να δείτε μερικές καταπληκτικές φωτογραφίες του ξενοδοχείου στην επίσημη ιστοσελίδα.

Sveti Stefan

Η ελεύθερη παραλία στο Sveti Stefan είναι πολύ μέτρια, αλλά η θέα της νησίδας στο φόντο κάνει το τοπίο τουλάχιστον όμορφο.

Sveti Stefan – Η ελεύθερη παραλία

Ρώτησα πόσο έχει μία ξαπλώστρα καθώς είχε πολύ ήλιο και ήθελα να νοικιάσω μία. Ακούω φίφτυ. Μπα λεω φιφτιίν θα είπε. Ξαναρωτάω. Κι όμως 50 είπε! δεν πάτε καθόλου καλά! Ούτε στη Μύκονο τόσο! Σας θυμίζω ότι το Μαυροβούνιο χρησιμοποιεί το ευρώ, αν είναι δεν ανήκει στην ευρωζώνη.

Sveti Stefan

Στη νησίδα δυστυχώς πρόσβαση έχουν μόνο οι ένοικοι του ξενοδοχείου. Πραγματικά ξενέρωσα που δεν επιτρεπόταν να περάσω…

Sveti Stefan – To κομμάτι αυτό προορίζεται μόνο για τους ενοίκους του ξενοδοχείου

Το τμήμα της παραλίας που προορίζεται για τους ενοίκους του ξενοδοχείου ήταν εντελώς άδειο. Δεν τόλμισα καν να ρωτήσω πόσο έχει η είσοδος…

H παραλία ήταν εντελώς άδεια.

Γενικά απογοητεύτηκα από το Sveti Stefan. Όχι δεν είναι άσχημο, αλλά είχα υψηλές προσδοκίες. Η μέτρια ελεύθερη παραλία, η μη δυνατότητα πρόσβασης στη νησίδα αλλά και σε άλλες παραλίες, και η πολύ υποτονική (ανύπαρκτη δηλαδή) κίνηση το βράδυ με απογοήτευσαν. Και με έκαναν να μετανιώσω που έκλεισα 2 βράδια σε ένα κατάλυμα με δωμάτια εδώ. Θα ήταν καλύτερα να είχα μείνει παραπάνω στην Budva ή στο Ulcinj (για το οποίο θα σας μιλήσω αργότερα) και να ερχόμουν εδώ για εκδρομή.

Queen Beach – Μπορείτε να την απολαύσετε αν σας περισσεύουν 130€

Πολύ κοντά στο Sveti Stefan υπάρχουν 2 πολύ όμορφες παραλίες η Queen (πήρε το όνομά της επειδή εκεί παραθέριζε στο Μεσοπόλεμο η βασιλική οικογένεια της Γιουγκοσλαβίας) και η Milocer. Στις φωτογραφίες δηλαδή φαίνονται όμορφες γιατί δεν επιτρέπεται η πρόσβαση εκτός αν μένετε στα πολυτελή resort της περιοχής ή αν είστε πρόθυμοι να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ηλιοβασίλεμα Sveti Stefan
Ηλιοβασίλεμα Sveti Stefan

Το να δει κανείς το ηλιοβασίλεμα ίσως είναι η πιο όμορφη δραστηριότητα στο Sveti Stefan. Επίσης αν πότε βρεθείτε εδώ αξίζει να πάτε για φαγητό στο εστιατόριο Bangada το απογευματάκι και να συνδυάσετε το καλό φαγητό με την όμορφη θέα. Το εστιατόριο στο google έχει βαθμολογία 4.7, κάτι που με βρίσκει σύμφωνο.

Petrovac

Petrovac

Ακόμα πιο νότια από το Sveti Stefan, βρίσκεται ο οικισμός Petrovac. Κυρίως τον αναφέρω γιατί για να φτάσετε την πολύ όμορφη παραλία Luchica, πρέπει πρώτα να στρίψετε στο δρόμο που κατεβαίνει στο Petrovac και από εκεί να φτάσετε την Luchica.

Παραλία Luchica

Παραλία Luchica
Παραλία Luchica
Παραλία Luchica
Παραλία Luchica
Παραλία Luchica
Παραλία Luchica

Στην παραλία Luchica, τα νερά είναι από γαλανά έως βαθύ μπλε, έξω το τοπίο πράσινο και η παραλία φυσικά με βότσαλα. Πίσω από την παραλία έχει όμορφα εστιατόρια και καφέ αν θελήσετε να κάνετε διάλειμμα από το μπάνιο σας.

Προηγούμενο: Budva η ριβιέρα του Μαυροβουνίου

Επόμενο: Φτάνοντας στο νοτιότερο άκρο των ακτών (μέχρι τα σύνορα με την Αλβανία)

Similar Posts

Leave a Reply