budva_old_town

Έπειτα από 2 βράδια στο Κότορ πήρα το δρόμο προς το Νότο με επόμενο σταθμό την πόλη Budva, όπου θα έμενα επίσης για 2 βράδια! Διάλεξα να μείνω εκεί χωρίς να έχω κάνει αναλυτική έρευνα. Το μόνο που ήξερα, ήταν ότι πρόκειται για δημοφιλές καλοκαιρινό θέρετρο του Μαυροβουνίου. Τελικά όμως όπως αποδείχθηκε άξιζε και με το παραπάνω!

παραλία Jaz, 2,5χλμ έξω από την Budva

Πλησιάζοντας στην Budva είχα αποφασίσει να κάνω το μπανάκι μου πριν πάω στο ξενοδοχείο και πριν βγω για βόλτα στην πόλη. Μία πασίγνωστη παραλία που βρίσκεται 2-3χλμ πριν την Budva καθώς ερχόμαστε από το βορρά, είναι η παραλία Jaz. Είναι από τις μεγαλύτερες παραλίες του Μαυροβουνίου (με βότσαλο φυσικά). Έκανα μία σύντομη στάση για φωτογραφίες ψηλά από το δρόμο, τελικά όμως αποφάσισα να μην κατέβω να τη δοκιμάσω.

budva-riviera-map
Budva χάρτης
Mogren beach from hiway
Mogren beach από ψηλά
fort mogren
Μα πώς πάνε στην παραλία; (το Φρούριο Mogren στο βάθος)
Φρούριο Mogren

Με το που φτάνεις στην Budva βλέπεις την παραλία Mogren. Εδώ θα έκανα το μπάνιο μου. Αφού παρκάρω, προσπαθώ να βρω πως κατεβαίνεις κάτω στην παραλία. Ακολουθώ τις οδηγίες του google maps και περπατάω περπατάω…αλλά αντί για παραλία φτάνω σε ένα φρούριο. Μα πού είναι το μονοπάτι για την παραλία; Τελικά αποδεικνύεται ότι οι οδηγίες είναι λάθος, και η πρόσβαση στην παραλία είναι από την παλιά πόλη κάτω και όχι από τον κεντρικό δρόμο επάνω!

Buvda-old-city-walls
Τα τείχη της παλιάς πόλης
bunda-old-town-beach
Η παραλία της παλιάς πόλης (μία πολύ μικρή παραλία στο μονοπάτι για την Mogren)
mogren1-beach
Η παραλία Mogren 1

Για να φτάσεις στην Mogren το μονοπάτι έχει ενδιαφέρον! Περνάς έξω από τα τείχη της παλιάς πόλης, δίπλα από μία μικρή παραλία, μετά κάτω από ένα κτήριο Κομμουνιστικής αρχιτεκτονικής, περνάς μία πύλη και φτάνεις στην Mogren 1. Αν συνεχίσεις και αν περάσεις από μία αυτοσχέδια γέφυρα και μέσα από μία μικρή σπηλιά φτάνεις στην Mogren 2!

Mogren1and2paralia
Αριστερά η παραλία Mogren 2 και Δεξιά η Mogren 1

H παραλία είναι αρκετά καλή (ειδικά η 1), πάντα με το κλασσικό βότσαλο που έχουν οι παραλίες στη δαλματία και καταπράσινο τοπίο τριγύρω. Και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι ότι αν μένεις στην πόλη, μπορείς να έρθεις με τα πόδια. Αφού ευχαριστήθηκα μπανάκι ήταν η ώρα για βόλτα στην παλιά πόλη.

budva-paliapoli-plateia
Πλατεία στην παλιά πόλη της Budva

Η παλιά πόλη είναι τυπική μεσαιωνική πόλη και περικλείεται ολόκληρη από τείχη φτιαγμένα από την εποχή των Ενετών. Είναι πολύ καλοδιατηρημένη και το περπάτημα στα σοκάκια είναι απόλαυση.

Budva Montenegro
Βόλτα στην παραλία, Budva, Μαυροβούνιο
marina-budva-montenegro
Πολυτελή γιοτ στην Budva

Έξω από την παλιά πόλη, το περπάτημα στην μαρίνα σου δίνει μία κοσμοπολίτικη αίσθηση. Περιποιημένα εστιατόρια, πολυτελή ξενοδοχεία και πανάκριβα γιοτ.

Το δείπνο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι από μία ταβέρνα στην Ελλάδα

Καθώς είχε ήδη σουρουπώσει, αποφάσισα να ανταμείψω τον εαυτό μου μετά από μία κουραστική μέρα με ένα ωραίο γεύμα. Οι τιμές στα εστιατόρια είναι τσιμπημένες (για Μαυροβούνιο), αυτό οφείλεται νομίζω ότι όλοι θέλουν να κάνουν διακοπές στη ριβιέρα.

Στα αρνητικά θα πρέπει να αναφέρω ότι ακριβώς επειδή η ακτή του Μαυροβουνίου είναι μικρή υπάρχει αρκετή πολυκοσμία, ενώ κάποια ξενοδοχειακά συγκροτήματα είναι τεράστιου μεγέθους και πάνω στη θάλασσα.

Aqua Park Budva

AquaPark Budva Montenegro
AquaPark Budva, Μαυροβούνιο

Λίγο έξω από την Budva, πάνω σε έναν λόφο βρίσκεται το Aqua Par Budva. Eίναι το μεγαλύτερο πάρκο νερού σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Ζήλεψα που δεν είχα χρόνο να μπω. Αν έχετε παιδιά άνετα μπορείτε να περάσετε μία μέρα εκεί.

Αν είχα την ευκαιρία να σχεδιάσω ξανά το ταξίδι από την αρχή οπωσδήποτε θα επέλεγα να μείνω εκεί 3-5 βράδια ώστε να απολαύσω περισσότερο την ριβιέρα της Budva! Υπάρχουν πάρα πολλά καταλύματα για κάθε γούστο. Το μόνο που θα συμβούλευα είναι αν έχετε αυτοκίνητο μείνετε κάπου που έχει πάρκιγκ (γιατί στο κέντρο είναι παντού με πληρωμή), έστω και αν μείνετε λίγο παραέξω.

Προηγούμενο: O κόλπος του Κότορ και η γύρω περιοχή

Επόμενο: Κατηφορίζοντας μέχρι το Sveti Stefan

Similar Posts

Leave a Reply