Ένα βράδυ μείναμε στην πόλη της Σάντα Κρούζ. Όπως η άφιξή μας στο νησί, έτσι και η αναχώρηση συνοδεύτηκε από πολλή βροχή – βλέπετε είχαμε επιστρέψει στο βροχερό βορρά – που δεν μας επέτρεψε να γνωρίσουμε την πόλη. Έτσι θα σας αναφέρω αυτά που είχα σημειώσει να επισκεφθούμε που όμως είτε δεν επισκεφθήκαμε καθόλου είτε δεν επισκεφθήκαμε όπως θέλαμε. Τα κρατάω και σαν σημείωση για όταν επισκεφθώ το νησί για δεύτερη φορά (σας είπα ότι θα επιστρέψω μία μέρα;)

Η παραλία Playa de Las Teresitas

Playa de Las Teresitas

Λίγο έξω από την πόλη η Playa de Las Teresitas είναι τυπικό παράδειγμα παραλίας που έχει φτιαχτεί από ανοιχτόχρωμη άμμο που έχει μεταφερθεί από την Αφρική. Επίσης ένας κυματοθραύστης την προστατεύει από τα κύματα, μετατρέποντάς την ίσως στην πιο ήρεμη παραλία της Τενερίφης. Πάντα απολαμβάνω μία ωραία παραλία δίπλα στην πόλη

Το αμφιθέατρο της Τενερίφης

(c) Thomas Wolf | η αίθουσα της Τενερίφης

Το αμφιθέατρο ή αλλιώς η αίθουσα της Τενερίφης (στα ισπανικά: Auditorio de Tenerife ) σχεδιάστηκε το 2003, και όπως φαντάζομαι ήδη θα μαντέψατε, είναι δημιούργημα του Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα. Πρόκειται για ένα χώρο όπου παρουσιάζονται θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις όπερας, μπαλέτου και μουσικές παραγωγές.

Ναυτικό Πάρκο Σέζαρ Μάνρικ (Parque Maritimo Cesar Manrique)

(c)  Игорь | Πάρκο Σέζαρ Μάνρικ

Όμορφος χώρος με ξαπλώστρες για να κάνετε ηλιοθεραπεία και πισίνες για να κολυμπήσετε, δίπλα στο αμφιθέατρο της Τενερίφης

Εκκλησία της Σύλληψης (Iglesia de la Concepción)

Είναι η κύρια εκκλησία της πόλης. Το 1500 ο ναός χτίστηκε στην θέση ενός παρεκκλησίου – της πρώτης εκκλησίας που είχε χτιστεί στο νησί από τους Ισπανούς κατακτητές με το που έφτασαν – και όπου αργότερα ιδρύθηκε η πόλη.

Η πλατεία της Ισπανίας (Plaza de España)

(c) Mike Peel | Πλατεία Ισπανίας

Και κάτι τελευταίο που βάζω στοίχημα πως δεν το ξέρατε: Το πέμπτο μέρος της ταινίας «Χωρίς ταυτότητα» που υποτίθεται διαδραματίζεται στην Αθήνα γυρίστηκε σ΄ αυτή την πόλη. Για το λόγο αυτό η πόλη της Σάντα Κρουζ προσαρμόστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει στις ελληνικές πόλεις της Αθήνας και του Πειραιά. Η Πλατεία Ισπανίας που είναι η κεντρική πλατεία της πόλης Σάντα Κρουζ προσαρμόστηκε ούτως ώστε να μοιάζει στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα!

Γενικά η πρωτεύουσα δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε και δεν πιστεύω ότι πρέπει να χάσει κανείς πολύ χρόνο εδώ. Α, και η στάθμευση του αυτοκινήτου μπορεί να είναι αληθινός μπελάς εδώ.

Προηγούμενο: Όρος Τέιδε: Το ψηλότερο βουνό της Ισπανίας, δεν βρίσκεται στην Ισπανία…

Similar Posts

Leave a Reply