Τα κανάρια νησιά ήταν για καιρό στη λίστα μου, φέτος είχα την τύχη να επισκεφθώ την Τενερίφη, και ομολογώ ότι έμεινα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα θέλω να την επισκεφθώ ξανά, αλλά μου άνοιξε την όρεξη για να επισκεφθώ και τα υπόλοιπα κανάρια νησιά σιγά σιγά.

Επειδή η επίσκεψή μου ήταν σύντομη, εγώ θα σας περιγράψω το ταξίδι μου αυτό λίγο πειραγμένο, προσθέτοντας πώς πιστεύω πρέπει κανείς να επισκεφθεί το νησί έχοντας άνεση χρόνου.

Αρχικά, θέλω να σας πω μερικά βασικά για την Τενερίφη που και εγώ αγνοούσα πριν αρχίσω να σχεδιάζω το ταξίδι. Το υπέροχο αυτό νησί είναι γνωστό ως “νησί της αιώνιας άνοιξης” (Isla de la Eterna Primavera), λόγω του ήπιου καιρού και της ηλιοφάνειας που έχει όλο το χρόνο. Βρίσκεται στο ίδιο ύψος με την έρημο Σαχάρα και έτσι έχει θερμό κλίμα όλο το χρόνο με θερμοκρασίες 18–24 °C το χειμώνα και 24–28 °C το καλοκαίρι. Και η λέξη “άνοιξη” μη σας αγχώνει μπορείτε να κάνετε μπάνιο στις υπέροχες παραλίες από τον Ιούνιο μέχρι και το Νοέμβριο όπου η θερμοκρασία του νερού είναι τουλάχιστον 22 °C).

Το ίδιο το νησί έχει σημαντικά διαφορετικό καιρό στο βόρειο τμήμα όπου είναι πιο δροσερό και βροχερό με απόκρημνες ακτές, σε σχέση με το νότιο/νοτιοανατολικό που έχει πιο καλοκαιρινό καιρό με όμορφες αμμουδιές όπου βρίσκονται τα τουριστικά θέρετρα. Αυτή τη διαφορά πρέπει να τη λάβετε υπόψη σας αν πάτε τους οριακούς μήνες Μάιο / Οκτώβριο / Νοέμβριο. Στο κέντρο βρίσκεται το πανύψηλο όρος Τέιδε (στην πραγματικότητα είναι ηφαίστειο), ενώ η πρωτεύουσα Σάντα Κρουζ βρίσκεται βορειοανατολικά. Υπάρχουν 2 αεροδρόμια ένα στο βορρά κοντά στην πρωτεύουσα, και ένα στο νότο που εξυπηρετεί τη μεγάλη πλειοψηφία των τουριστών.

κόκκινο: η πρωτεύουσα Σάντα Κρουζ και η γύρω περιοχή | μπλε: η βόρεια ακτή έχει ενδιαφέροντα αξιοθέατα και ακτές όχι όμως αμμουδιές| Μοβ: το όρος Τέιδε | πράσινο: η (πιο) τουριστική περιοχή του νησιού με τις πιο δημοφιλείς παραλίες|

Ξεκινήσαμε να πάμε στην Τενερίφη με το φίλο μου τον Ηλία. Επειδή γενικά είναι αρκετό ακριβό να πας από Ελλάδα στις Κανάριες νήσους, βρήκαμε ένα τρελό συνδυασμό εισιτηρίων με τη Ryanair Ελλάδα-Μπέργκαμο-Μαδρίτη-Τενερίφη γύρω στα 100 ευρώ. 3 πτήσεις να πάμε + 3 να γυρίσουμε. Πριν μπουν οι χρεώσεις για τη 10κιλη χειραποσκευή. Όλα πήγαν κατ ευχήν χωρίς κανένα απρόοπτο (τύπου να βρεθούμε σε καμία Τιμισοάρα). Εμείς φτάσαμε στο βόρειο αεροδρόμιο του νησιού (αν και το νότιο έχει πολύ περισσότερες πτήσεις) λόγω του ότι ήταν φθηνότερο το εισιτήριο, και εξερευνήσαμε το νησί ακολουθώντας φορά αντίθετη από αυτή των δεικτών του ρολογιού

Similar Posts

Leave a Reply