Για πολλά χρόνια είχα στο μυαλό μου να επισκεφθώ τις Δαλματικές Ακτές, και φέτος ήρθε η ώρα να το πραγματοποιήσω! Οι φωτογραφίες στο ίντερνετ δείχνουν πανέμορφες: έντονο το μπλε της θάλασσας, πολύ πράσινο στις ακτές και μεσαιωνικές πόλεις. Είναι στην πραγματικότητα έτσι; Θα το μάθω πολύ σύντομα.

Το σχέδιο έχει ως εξής: Θα προσγειωθούμε στο Ντουμπρόβνικ όπου και θα μείνουμε 3 βράδια. Στη συνέχεια θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο και θα ταξιδέψουμε ως το Σπλιτ (Split) όπου θα μείνουμε 2 βράδια. Μετά θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε νότια επισκεπτόμενοι για 2 βράδια το νησί Μπράτς (Brac) και άλλα 2 βράδια το νησί Χβαρ (Hvar)

Πτήσεις από Αθήνα προς Ντουμπρόβνικ πραγματοποιούν η Aegean Airlines, και η Croatia Airlines, ενώ από φέτος και η Volotea! Προς Σπλιτ πραγματοποιούν μόνο η Aegean Airlines, και η Croatia Airlines.

Ο οικονομικότερος τρόπος να φτάσετε από το αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ στην Παλιά πόλη είναι το λεωφορείο. Από φέτος υπάρχουν πολλές εταιρίες που πραγματοποιούν δρομολόγια. Βγαίνοντας από τις αφίξεις, στα δεξιά, θα πέσετε επάνω στην μία από τις εταιρίες αυτές, την Platanus official shuttle bus. Σε αυτή το εισιτήριο κοστίζει 45 kuna (6 ευρώ).

platanus shuttle bus

Απέναντι είναι τα γραφεία της εταιρίας Atlas όπου εδώ το εισιτήριο κοστίζει 40 kuna (5.40 ευρώ)

Υπάρχει και η επιλογή να χρησιμοποιήσετε την δημόσια συγκοινωνία. Τρεις γραμμές περνάνε από το αεροδρόμιο οι 11, 27, 38. ;Έχει ελάχιστα δρομολόγια αλλά το εισιτήριο κοστίζει κάπως φθηνότερα 27 kuna (4 ευρώ), εφόσον αναγκαστικά θα αγοράσετε το εισιτήριο από τον οδηγό.

Γραμμές 11, 27 και 38

Τα δρομολόγια δεν είναι συχνά οπότε δεν ξέρω αν θα σας βολέψει κάποιο από αυτά. Μπορείτε να βρείτε όλα τα δρομολόγια εδώ.

Σε κάποιο σημείο η κροατία είναι μία πολύ στενή λωρίδα γης

Καθώς ταξίδευα από το αεροδρόμιο, ανοίγω το GPS, και βλέπω αυτό το ενδιαφέρον θέαμα. Η Κροατία είναι σε αυτό το σημείο μία πολύ στενή λωρίδα γης. Αλλά πραγματικά πολύ στενή. Είναι ένα βουνό. Από τη μία μεριά – τη μεριά της θάλασσας είναι η Κροατία, και πίσω από το βουνό είναι Βοσνία-Ερζεγοβίνη!

Ο παραλιακός δρόμος είναι Κροατία, αλλά πίσω από το βουναλάκι είναι η Βοσνία
Similar Posts

Leave a Reply