Μοιάζει απίστευτο, αλλά υπάρχει τακτική, προγραμματισμένη πτήση που διαρκεί μόλις 80 δευτερόλεπτα! Για να είμαστε ακριβείς διαρκεί μεταξύ 53 δευτερολέπτων που είναι το ρεκόρ μέχρι και 90 δευτερόλεπτα ανάλογα με τον άνεμο αλλά ο τυπικός χρόνος είναι 80 δευτερόλεπτα.

Την πτήση πραγματοποιεί η εταιρία Loganair στη Σκοτία με ένα οκταθέσιο αεροπλάνο, και με αυτή ενώνει τα δύο μικρά νησάκια Westray και Papa Westray. Τα δύο νησιά απέχουν μόλις 2,7χλμ όμως για τους κατοίκους και όσους πρέπει να επισκεφθούν το νησί (π.χ δάσκαλοι) είναι ο καλύτερος τρόπος να μετακινηθούν, αφού το ταξίδι με το φέρρυ παίρνει πολύ χρόνο. Τα δύο αεροδρόμια είναι τόσο κοντά, που το αεροπλάνο πετά μόλις στα 350 πόδια (περίπου 107μ.) ύψος. Ο πιλότος Stuart Linklater έκανε την πτήση πάνω από 12.000 φορές περισσότερες από κάθε άλλο πιλότο, μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε το 2013. Ο Linklater είναι αυτός που κατέχει και το ρεκόρ των 53 δευτερολέπτων.

 Τα δύο νησιά απέχουν μόλις 2,7χλμ
Τα δύο νησιά απέχουν μόλις 2,7χλμ

Για να κάνετε κράτηση, επισκευθείτε την ιστοσελίδα της Loganair , θα βρείτε εισιτήρια από 7.5λίρες απλή μετάβαση, αν κάνετε τουλάχιστο μία διανυκτέρευση στο νησί. Δεν ξέρω βέβαια αν έχει κάποιο κατάλυμα να μείνετε 🙂

Δείτε το σχετικό βίντεο από την ιστοσελίδα της εταιρίας

Similar Posts

Leave a Reply