Οι καλύτερες παραλίες της Ικαρίας

Η Ικαρία έχει καμιά 30αριά παραλίες, εγώ διάλεξα τις 10 καλύτερες κατά τη γνώμη μου και σας τις παρουσιάζω!

1. Μεσακτή

Παραλία Μεσακτή στην Ικαρία
Παραλία Μεσακτή στην Ικαρία

Ίσως η πιο “κοσμική” παραλία του νησιού και η πιο οργανωμένη. Ξαπλώστρες, Beach Bar, μουσική. Η αμμουδιά είναι πολύ καλής ποιότητας. Είναι βορινή, οπότε την πιάνουν οι άνεμοι, γι αυτό είναι η αγαπημένη των Surfers. Μαζεύει κυρίως νεολαία, αλλά και οικογένειες με παιδιά. Στο αριστερό μέρος έχει λιγότερο αέρα, ενώ στο δεξί θα βρείτε γυμνιστές. Στο βάθος φαίνεται το εκκλησάκι της Αναλήψεως στο λιμανάκι στο Γιαλισκάρι. Δείτε εδώ ένα ωραίο βίντεο από drone. Είναι εύκολα προσβάσιμη, ο δρόμος περνάει ακριβώς από επάνω όπου μπορείτε να βρείτε να παρκάρετε. Βαθμολογία 4.7 στο Google.


2. Λιβάδι

Παραλία Λιβάδι στην Ικαρία
Παραλία Λιβάδι στην Ικαρία, δίπλα στον Αρμενιστή

Η παραλία Λιβάδι βρίσκεται ανάμεσα από το χωριό Αρμενιστής και την παραλία Μεσακτή. Λανθασμένα θα δείτε να αναφέρεται κάποιες φορές με το όνομα “Αρμενιστής”, ακόμη και στο google maps (Η παραλία “Αρμενιστής είναι άλλη, μέσα στο χωριό). Τις προηγούμενες χρονιές ήταν οργανωμένη, όχι όμως και το 2021. Είναι πιο ήσυχη από τη διπλανή Μεσακτή, και είναι και αυτή βορινή οπότε όταν φυσάει σηκώνει κύμα και χρειάζεται προσοχή. Ακριβώς δίπλα της είναι και ένας πολύ μικρός κολπίσκος που χωράει μία παρέα, θα τον δείτε καθώς κατεβαίνετε τα σκαλοπάτια. Είναι εύκολα προσβάσιμη όπως και η Μεσακτή, ο δρόμος περνάει ακριβώς από επάνω όπου μπορείτε να βρείτε να παρκάρετε. Βαθμολογία 4.5 στο Google.


3. Σεϋχέλλες

Παραλία Σεϋχέλλες στην Ικαρία
Παραλία Σεϋχέλλες στην Ικαρία

Θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη του νησιού. Σίγουρα είναι η πιο ξεχωριστή, καθώς τα χρώματά της θυμίζουν εξωτικό προορισμό. Έτσι εξηγείται και η ονομασία της άλλωστε. Έγινε σχετικά πρόσφατα προσβάσιμη τη δεκαετία του 90 όταν ανοίχθηκε ο δρόμος που περνάει από επάνω προς το χωριό Μαγγανίτη. Έχει βότσαλο, ενώ επειδή βρίσκεται νότια προστατεύεται από τον άνεμο. Δείτε σε βίντεο το πέρασμα από το τούνελ εδώ. Η πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη. Αν και υπάρχει πάρκινγκ ψηλά επάνω στο δρόμο, πρέπει να περπατήσετε ένα μονοπάτι που στο τελευταίο κομμάτι τα βράχια για την πρόσβαση στην παραλία είναι αρκετά δύσβατα. Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε με καϊκι από τον Άγιο Κήρυκο. Βαθμολογία 4.6 στο Google.


4. Νας

Παραλία Νας στην Ικαρία
Παραλία Νας στην Ικαρία

Μία ακόμη ιδιαίτερη παραλία, είναι η παραλία του Να. Δεν είναι τόσο η παραλία, όσο το όμορφο τοπίο καθώς το ποτάμι του Χάλαρη φτάνει μέχρι την ακτή, ενώ από το μονοπάτι που περπατάτε για να κατέβετε απολαμβάνετε τη θέα και του φαραγγιού. Η παραλία συγκεντρώνει νεολαία και γενικά εναλλακτικό κόσμο που κάνει ελεύθερο κάμπινγκ και γυμνισμό. Η παραλία του Να είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στην Ικαρία, ενώ υπάρχουν και ταβέρνες με ωραία θέα. Βαθμολογία 4.5 στο Google.


5. Κάμπος

Παραλία Κάμπος στην Ικαρία
Παραλία Κάμπος στην Ικαρία

Η παραλία Κάμπος βρίσκεται κοντά στον Εύδηλο. Ωραία παραλία με άμμο, που όπως και τις άλλες βορινές παραλίες την πιάνουν οι άνεμοι και έχει συχνά κύμα. Η πρόσβαση είναι εύκολη καθώς ο δρόμος περνάει πάνω από την παραλία. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Οινόης.


6. Θέρμα

Παραλία Θέμα στην Ικαρία
Παραλία Θέμα στην Ικαρία

Μια παραλία που δεν είναι σπουδαία, αλλά το ιδιαίτερο που έχει είναι τα ζεστά νερά που βγαίνουν στην άκρη της παραλίας. Εκεί έχει ένα μικρό σπήλαιο που βγαίνει ζεστό νερό από την πηγή. Λόγω του ότι τα Θέρμα είναι λουτρόπολη με υδροθεραπευτήριο μαζεύει μεγάλες ηλικίες. Η πρόσβαση είναι εύκολη καθώς βρίσκεται μπροστά στην κεντρική πλατεία του χωριού μπροστά από το υδροθεραπευτήριο “Απόλλων”. Βαθμολογία 4.4 στο Google.

7. Παραλία Άγιος Γεώργιος (ή αλλιώς Δράκανο)

Παραλία Άγιος Γεώργιος, Ικαρία
Παραλία Άγιος Γεώργιος, Ικαρία

Η αμμουδιά Άγιος Γεώργιος βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού. Παίρνει το όνομα της από το διπλανό εκκλησάκι τον άγιο Γεώργιο, ενώ κοντά βρίσκεται ο αρχαίος πύργος Δράκανο. Την παραλία επισκέπτονται ντόπιοι Βαθμολογία 4.8 στο Google (προσωπικά δεν συμφωνώ, θα έβαζα 4.4).


8. Αρμενιστής

Παραλία Αρμενιστής στην Ικαρία
Παραλία Αρμενιστής στην Ικαρία

Είναι πολύ μικρή παραλία, που βρίσκεται μέσα στο χωριό Αρμενιστής. Είναι πολύ δημοφιλής γιατί είναι μέσα στο χωριό και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Το χωριό αρμενιστής είναι ίσως το πιο τουριστικό χωριό της βόρειας Ικαρίας με πολλά ενοικιαζόμενα, εστιατόρια κτλ. Μην μπερδεύεστε, δεν μιλάμε για τη μεγάλη παραλια Λιβάδι (δείτε το νούμερο 2) λίγο έξω από το χωριό Αρμενιστής που κάποιες φορές αναφέρεται λανθασμένα ως Αρμενιστής. Βαθμολογία 4.6 στο Google.


9. Φάρος

Παραλία Φάρος στην Ικαρία
Παραλία Φάρος στην Ικαρία

Η παραλία φάρος είναι η μεγαλύτερη του Νότιου τμήματος της Ικαρίας, και έχει πάρει το όνομά της από το ομώνυμο χωριό. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη, έχει άμμο αλλά και βότσαλο, είναι ιδανική για οικογένειες και θα βρείτε κυριώς ντόπιους. Το χωριό έχει παραλιακές ταβέρνες και καφετέριες. Βρίσκεται πολύ κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού, μπορείτε ακόμη και να περπατήσετε μέχρι εδώ! Βαθμολογία 4.6 στο Google.

10. Ιερό

Παραλία Ιερό στην Ικαρία
Παραλία Ιερό στην Ικαρία

Και η παραλία Ιερό βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο και κοντά στην παραλία Άγιος Γεώργιος. Είναι πολύ ήσυχη και θα βρείτε μόνο ντόπιους. Έχει βότσαλο, ενώ αν και βρίσκεται βόρεια, δεν έχει κύμα γιατί βρίσκεται μέσα σε ένα μικρό κόλπο. Υπάρχει ένα μικρό σπήλαιο, και ένα ναυάγιο στα δυτικά, κάτι που δυστυχώς δεν το ήξερα όταν την επισκέφτηκα. Η πρόσβαση δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, απαιτεί όμως να μπείτε σε χωματόδρομο. Βαθμολογία 4.7 στο Google.

10 Καλύτερες παραλίες - Ικαρία
Χάρτης με τις 10 Καλύτερες παραλίες στην Ικαρία
Similar Posts

Leave a Reply