…συνέχεια από το προηγούμενο

Τα νερά άρχισαν να τραβιούνται

Καθώς η ώρα περνούσε τα νερά άρχισαν να τραβιούνται και η θάλασσα να γίνεται όλο και πιο ρηχή.

Το “θαλάσσιο” μονοπάτι

Κατά τις 16.00 το απόγευμα το νερό είχε τραβηχτεί αρκετά, και ήταν ώρα να επιστρέψω. Τότε ο έξυπνος σκέφτηκα γιατί να επιστρέψω ανεβαίνοντας από το λόφο (όπως ήρθα το πρωί) και να κουραστώ και όχι δια θαλάσσης; εξάλλου έβλεπα πολλούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν τη στενή λωρίδα γης για να περάσουν από τη μία παραλία στην άλλη. Γιατί όχι και εγώ;

Πήρα λοιπόν την polo τσάντα μου και ξεκίνησα. Στην αρχή ήταν όλα πολύ εύκολα. καθώς προχωρούσα όμως τα νερά γίνονταν όλο και πιο βαθιά…

Τα δύσκολα ήταν μπροστά. Να συνεχίσω;
Είχα περπατήσει το εύκολο κομμάτι. Μήπως να γυρίσω πίσω

Σε κάποιο σημείο έπρεπε να αποφασίσω. Να συνεχίσω ή να γυρίσω πίσω; “Μα αφού τόσοι πέρασαν γιατί όχι εγώ;” σκέφτηκα και συνέχισα. Η απάντηση βέβαια ήταν γιατί εγώ είχα την τσάντα με κινητά, πορτοφόλι, διαβατήριο, κλειδιά αυτοκινήτου, τα πάντα. Ενώ η άλλοι το μαγιό τους και αυτό όχι και όλοι…

Τέλος πάντων να μην τα πολυλογώ έβαλα μέσα στην τσάντα το κινητό (οπότε δεν υπάρχουν φωτογραφίες από εδώ και πέρα), και συνέχισα. Λαχτάρησα να φτάσω στην άλλη μεριά (Σημείο 3 στο χάρτη). Προς το τέλος υπήρχαν στιγμές που δεν πατούσα (ειδικά όταν έρχονταν τα κύματα). Έγινα μούσκεμα φυσικά από τα κύματα που έσκαγαν πάνω μου, ενώ κράταγα την τσάντα ψηλά σαν κομάντο που περνάει το ποτάμι κρατώντας το τουφέκι του. Συνολικά μου πήρε 45 λεπτά να περάσω, και ευτυχώς τα κατάφερα χωρίς να μουσκέψω κάτι που δεν έπρεπε! έχασα βέβαια 10 χρόνια από τη ζωή μου!

Playa de Sotavento / Risco del Paso (Σημείο 7)

Σε αυτό το σημείο πολλοί απολαμβάνουν θαλάσσια σπορ
Την ώρα αυτή της μέρας υπήρχε μία ρηχή λιμνοθάλασσα. Άλλη στιγμή αυτή μπορεί να μην υπάρχει καν!
ενώ αυτό το σημείο είναι κατάλληλο για ηλιοθεραπεία και κολύμπι

Ακόμα πιο βόρεια στο χάρτη βρίσκεται η παραλία Playa de Sotavento / Risco del Paso. Και αυτό το σημείο είναι πολύ καλό. Υπάρχει και εδώ πολύς χώρος για να παρκάρει κανείς το αυτοκίνητό του. Αφού περπατήσουμε προς τη θάλασσα από το σημείο στάθμευσης, το κομμάτι στα δεξιά είναι ωραίο για κολύμπι (όταν δεν έχει μεγάλα κύματα), ενώ στα αριστερά υπάρχει ένα κομμάτι σαν λιμνοθάλασσα όπου είναι κατάλληλο για θαλάσσια σπορ (είπαμε εδώ φυσάει συνήθως)

Playa de Sotavento / Risco del Paso

Στο βάθος υπάρχουν 2-3 ξενοδοχεία. Από τη μία είναι ωραία να μένει κάποιος δίπλα στην ωραία αυτή παραλία, από την άλλη είναι κάπως απομονωμένα εδώ.

Και εδώ όταν φυσάει δυνατός αέρας, η άμμος σηκώνεται και γίνεται πολύ ενοχλητική!

Playa Esmeralda (Σημείο 8)

Playa Esmeralda, Φουερτεβεντούρα
Playa Esmeralda, Φουερτεβεντούρα

Ανεβαίνοντας κι άλλο βόρεια μία μικρή αλλά όμορφη παραλία είναι η Playa Esmeralda (Σημείο 8 στο χάρτη). Υπάρχει χώρος στάθμευσης ακριβώς πάνω από την παραλία.

Costa Calma (Σημείο 9)

Playas de Costa Calma , Φουερτεβεντούρα
 Playas de Costa Calma, Φουερτεβεντούρα
Playas de Costa Calma, Φουερτεβεντούρα

Και φτάνουμε στο βορειότερο σημείο της χερσονήσου Jandia όπου βρίσκεται η Costa Calma (Σημείο 9 στο χάρτη). Μία μεγάλη παραλία, που όπως το λέει και το όνομά της (Calma) έχει ήρεμα νερά και είναι απάνεμη. Εδώ υπάρχει ολόκληρο θέρετρο με μεγάλα ξενοδοχεία. Αυτό που με απογοήτευσε σε αυτό το μέρος είναι ότι η παραλία είναι σχεδόν αποκλεισμένη για τους επισκέπτες. Η πρόσβαση για τους τουρίστες που μένουν στα ξενοδοχεία είναι εύκολη αλλά για κάποιον που θέλει να αφήσει κάπου το αυτοκίνητό του και να περπατήσει στην παραλία είναι αδύνατον. Έφαγα περίπου μισή ώρα και όλοι οι δρόμοι που δοκίμασα κατέληγαν σε ξενοδοχεία και άρα σε αδιέξοδο. Με τα πολλά κατάφερα να φτάσω στο σημείο από όπου έβγαλα και τις φωτογραφίες, αλλά υπήρχαν ελάχιστες θέσεις στάθμευσης και αυτές ήταν πιασμένες.

Similar Posts

Leave a Reply