Για να εξερευνήσω το Νότιο κομμάτι του νησιού, η βάση μου θα ήταν το Morro Jable. Από εδώ θα ήταν το σημείο εκκίνησης για την εκδρομή στο Cofete, αλλά και για να απολαύσω τις παραλίες της Jandia.

Όμως το Morro Jable έχει και αυτό το ίδιο ενδιαφέρον, καθώς δεν του λείπει τίποτε. Είναι το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο του Νότου αλλά και του νησιού θα έλεγα. Έχει μία μεγάλη παραλία αρκετά καλή, έναν παραλιακό δρόμο ιδανικό για περπάτημα/jocking/ποδήλατο, πολλά μεγαθήρια ξενοδοχεία με δωμάτια να κοιτάζουν προς τη θάλασσα και βέβαια ένα Φάρο πάνω στην αμμουδιά σήμα κατατεθέν της πόλης. Όμως έχει και το κομμάτι της πόλης όπου κυρίως οι ντόπιου μένουν, έχει εστιατόρια, μαγαζιά με τουριστικά και γενικά το Morro Jable είναι ένας προορισμός από μόνο του. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί τουρίστες μένουν εδώ και δεν βγαίνουν παρά έξω, ειδικά αν δεν έχουν αυτοκίνητο.

Morro Jable town, Fuerteventura
Morro Jable , η πόλη από ψηλά
Morro Jable, η πόλη
Morro Jable, η πόλη – Fuerteventura

Εγώ διάλεξα να μείνω στο κομμάτι της πόλης όπου κυρίως μένουν ντόπιοι. Και τα ακριβά ξενοδοχεία δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά, και ήθελα να ζήσω λίγο την πραγματική ζωή του τόπου.

Το κομμάτι αυτό της πόλης είναι κάπως αποκομμένο από το τουριστικό. Αν κατηφορίσεις προς την ακτή έχει πολά ταβερνάκια αλλά βρίσκεται και το άκρο της παραλίας.

Ο παραλιακός δρόμος του Morro Jable
ξενοδοχεία μεγαθήρια με θέα στη θάλασσα

Υπάρχει όμως και το τουριστικό κομμάτι. Ακριβώς επάνω από την απέραντη αμμουδιά και τον παραλιακό δρόμο βρίσκονται τα ξενοδοχεία.

Ο φάρος του Morro Jable
Η παραλία του Morro Jable
Η παραλία του Morro Jable

Την παραλία γενικά την πιάνουν οι δυνατοί άνεμοι, δεν είναι τυχαίο εξάλλου που σε ένα τμήμα της υπάρχουν θαλάσσια σπορ που χρειάζονται δυνατούς ανέμους. Όμως εγώ τη μέρα που τράβηξα τις φωτογραφίες στάθηκα τυχερός και δεν είχε μεγάλα κύματα.

Ο φάρος το Σούρουπο

Προηγούμενο: Η πρωτεύουσα Puerto del Rosario και το τουριστικό θέρετρο Caleta de Fuste

Επόμενο: Οι παραλίες της Jandia, οι καλύτερες στη Fuerteventura Μέρος 1ο

Similar Posts

Leave a Reply