Η πρώτη εκδρομή που αποφάσισα να κάνω ήταν από το Corallejo στο Puertito de los Molinos, κάνοντας στάσεις σε όλα τα ενδιαφέροντα σημεία της διαδρομής και κυρίως στο χωριό La Oliva. Η διάρκειά της εκδρομής ήταν μισή ημέρα, αλλά μπορείτε αφιερώσετε και ολόκληρη τη μέρα.

Η διαδρομή και οι στάσεις της σημερινής εκδρομής

Το χωριό La Oliva

Το πρώτο ενδιαφέρον σημείο για να σταματήσω ήταν το όμορφο χωριό La Oliva που θα πει “η ελιά”. Το χωριό αυτό είναι ίσως το πιο γνωστό και σημαντικό στο εσωτερικό του νησιού.

Η κεντρική πλατεία της La Oliva με την εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία

Έκανα μία μικρή στάση στην πλατεία όπου βρίσκεται μία πολύ όμορφη εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία.

έδω οι κήποι έχουν … κάκτους

Αν αφιερώσετε ολόκληρη μέρα στην εκδρομή αυτή, θα πρότεινα να σταματήσετε για δείπνο σε ένα από τα εστιατόρια του χωριού κατά την επιστροφή σας. Σε μέρη όπως αυτό τα εστιατόρια είναι αυθεντικά και ελάχιστα τουριστικά.


Casa de los Coroneles

Casa de los Coroneles στην La Oliva

Στην άκρη του χωριού βρίσκεται ένα όμορφο αρχοντικό κτήριο, το Casa de los Coroneles που θα πει “το σπίτι των Διοικητών”, καθώς εκεί έμενε ο εκάστοτε διοικητής του νησιού. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το κτίσμα αυτό, αλλά πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε το 1740.

Ο χώρος γύρω από το Casa de los Coroneles
Πίσω από το Casa de los Coroneles, σκηνικό far west


Mirador de Vallebron

Η θεά από το Mirador de Vallebron

Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, ένα ενδιαφέρον σημείο για στάση είναι το Mirador de Vallebron, δηλαδή το παρατηρητήριο του Vallebron. Από εκεί ψηλά μπορεί κανείς να έχει μια γενική εντυπωσιακή θέα σε όλη την περιοχή κάτω μέχρι τη θάλασσα. Και τα χρώματα είναι εντυπωσιακά. Από σκούρο γκρι, μέχρι ανοιχτό ξανθό. Θα χρειαστεί να κάνετε μία μικρή παράκαμψη από τον κεντρικό δρόμο, όμως ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος και σε καλή κατάσταση.

Η θεά από το Mirador de Vallebron: αποχρώσεις από σκούρο γκρι μέχρι το χρώμα της χρυσής άμμου

Barranco de los Molinos

Εκεί υπάρχει πράσινο! Δεν το βλέπετε και εσείς; τι να είναι;

Πλησιάζοντας στον τελικό μου προορισμό, ένα απρόσμενο θέαμα εμφανίστηκε μπροστά μου καθώς οδηγούσα. Μία χαράδρα που μετά έψαξα και έχει το όνομα Barranco de los Molinos δηλαδή “η χαράδρα των μύλων”. Μάλιστα μέσα σε αυτή φαινόταν να υπάρχει πράσινο, άρα ίσως και νερό(;) Μέχρι τώρα πράσινο δεν είχα δει στο νησί ούτε για δείγμα. Δεν το είχα στο πρόγραμμα να σταματήσω όμως η περιέργεια να δω τι υπάρχει εκεί ήταν μεγάλη, ενώ στο σημείο υπάρχει πάρκινγκ όπου ήταν ήδη κάποια αυτοκίνητα σταματημένα.

Πλησιάζοντας λοιπόν υπάρχουν (λίγα) τρεχούμενα νερά, ένας μικρός καταρράκτης, και αρκετή χαμηλή αλλά καταπράσινη βλάστηση. Υπάρχει μονοπάτι που αν το ακολουθήσει κάποιος θα φτάσει στην ακτή στο Puertito de los Molinos, εκεί δηλαδή που θα πήγαινα και εγώ αλλά με το αυτοκίνητο.


Puertito de los Molinos

Φτάσαμε στο Puertito de los Molinos

Μόλις 2 χιλιόμετρα ακόμη οδήγηση, και επιτέλους έφτασα στον προορισμό μου, ένα όμορφο ψαροχώρι με λίγα σπίτια το Puertito de los Molinos , το “λιμανάκι των μύλων” δηλαδή. Αν και μύλους δεν είδα, στο χωριουδάκι αυτό επιτέλους είδα κτίσματα (αν και όχι όμορφα) τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που μέχρι τώρα δεν είχα δει (είδα αργότερα και αλλού) στο Corallejo. Επίσης έχει μία όμορφη αμμουδιά (αν και λίγο άγρια) ενώ μπορείτε να κάνετε ένα ωραίο γεύμα σε κάποιο από τα 2-3 εστιατόρια που υπάρχουν και φημίζονται για τα φρέσκα θαλασσινά που σερβίρουν. Το Puertito de los Molinos βρίσκεται στη δυτική μεριά του νησιού, αυτό σημαίνει ότι η παραλία του επηρεάζεται από τους δυνατούς βόρειους ανέμους, αν και είναι κάπως προστατευμένη μέσα σε ένα μικρό κόλπο.

Puertito de los Molinos: Λίγα σπίτια και μία όμορφη άγρια παραλία

Προηγούμενο: El Cotillo το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό, και οι κοντινές παραλίες

Επόμενο: Το Corralejo με τις μεγάλες παραλίες και τους αμμόλοφους

Similar Posts

Leave a Reply