Αφού γύρισα ολόκληρο το νησί, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το μέρος με τις περισσότερες αλλά και συνολικά καλύτερες παραλίες για κολύμπι είναι αυτές που βρίσκονται στη χερσόνησο της Jandia, έξω από το Morro Jable με βορειοανατολική διεύθυνση.

Με την πρώτη εικόνα θα υπέθετε κάποιος ότι είναι εντελώς ακατάλληλες για κολύμπι καθώς δείχνουν να είναι πολύ εκτεθειμένες στου ανέμους. Ναι πράγματι είναι εκτεθειμένες και πράγματι τις πιάνουν οι άνεμοι. Όμως είναι ρηχές και αναλόγως με την ώρα της μέρας η άμπωτη βοηθάει στο να μην υπάρχουν μεγάλα κύματα και να μπορεί να κολυμπήσει κάποιος σε αυτές.

Σε όλα τα άλλα post στο ταξίδι μου στη Fuerteventura, σας μίλησα για ημερήσιες εκδρομές. Η αλήθεια είναι για να πάει κανείς σε όλες τις παραλίες της Jandia χρειάζεται αρκετές μέρες. Έτσι και εγώ έφτιαξα αυτό το post, σε δύο μέρη μπορεί κάποιος όμως να περάσει πολλές μέρες στο σημείο αυτό το νησιού δοκιμάζοντας κάποια άλλη παραλία κάθε μέρα.

Κάντε κλικ για να ανοίξει ο χάρτης σε μεγάλη εικόνα

Κάτι που θέλω να ξεκαθαρίσω από την αρχή είναι ότι με τα ονόματα των παραλιών γίνεται γενικά ένα μεγάλο μπέρδεμα. Τα ονόματα ή τα σημεία που φαίνονται στο google maps σε κάποιες περιπτώσεις είναι λάθος, ενώ υπάρχουν ονόματα τα οποία αναφέρονται σε μία μεγάλη περιοχή ακτής. Θα προσπαθήσω, με τη βοήθεια και του χάρτη, να σας εξηγήσω πού αντιστοιχεί η κάθε φωτογραφία που θα σας δείξω. Μία επιπλέον δυσκολία είναι ότι λόγω πλημμυρίδας/άμπωτης η ακτογραμμή αλλάζει σχήμα!

Από την Playa de Butihodo (Σημείο 1) μέχρι την Playa de Esquinzo (Σημείο 2)

Playa de Butihodo, Jandia
Παραλία Playa de Butihodo, στη Jandia
Μεταξύ Butihondo και Esquinzo
Μεταξύ Butihondo και Esquinzo

Βγαίνοντας από την πόλη, και την παραλία της, η πρώτη αμμουδιά είναι η Playa de Butihodo (Σημείο 1 στο χάρτη) . Έχει ένα μικρό δρομάκι που οδηγεί σε αυτή και ένα μικρό πάρκινγκ. Εκεί άφησα το αυτοκίνητο και ξεκίνησα να περπατάω προς τα επάνω.

Μεταξύ Butihondo και Esquinzo
Playa de Esquinzo, Jandia
Παραλία Playa de Esquinzo στη Jandia (σημείο 2 στο χάρτη)

Με αρκετό περπάτημα, έφτασα ως την Playa de Esquinzo (Σημείο 2 στο χάρτη). Η παραλία σε κάποια σημεία είναι πολύ στενή, σε κάποια σημεία ποιο φαρδιά με ξενοδοχεία από πάνω. Γενικά το κομμάτι αυτό είναι δεν είναι σπουδαίο, οπότε επιστροφή στο αυτοκίνητο και πάμε παρακάτω.

Από την Playa del Mal Nombre (Σημείο 4) μέχρι Playa del Salmo/Playa Los Canarios (Σημείο 5)

Playa del Mal Nombre: Το πάρκιγκ και το μονοπάτι προς την Playa del Salmo/Playa Los Canarios (Σημείο 4 Στο χάρτη)

Επόμενη στάση με το αυτοκίνητο στην Playa del Mal Nombre. Και εδώ υπάρχει πάρκινγκ ακριβώς πάνω από την παραλία. Το ωραίο εδώ είναι ότι δεν υπάρχουν ξενοδοχεία.

Μονοπάτι

Περπατάω προς τα πάνω την άκρη της Mal Nobre (βόρεια) όπου υπάρχει ένα μονοπάτι (μοβ τελείες στο χάρτη). Πού να πηγαίνει άραγε; Ας το ακολουθήσω.

Το ακολουθώ, ανεβαίνω ένα αμμόλοφο και συνεχίζω σε έναν κανονικό λόφο. Έχει αρκετό περπάτημα αλλά το μονοπάτι στο μεγαλύτερο μέρος του είναι καλά σημαδεμένο.

Μέσα στη θάλασσα φαίνεται κάτι σαν μία λωρίδα γης. Τι να είναι αυτό; Για αυτή τη λωρίδα μέσα στη θάλασσα θα σας μιλήσω στο επόμενο μέρος….

Μία στάση να πάρω μία ανάσα και να κοιτάξω πίσω μου το μέρος από όπου ξεκίνησα
Αμμόλοφος και στο κατέβασμα

Και στο κατέβασμα πάλι ένας μεγάλος αμμόλοφος, ενώ μόλις πήρα την τελαυταία στροφή φάνηκε η παραλία Playa del Salmo/Playa Los Canarios (εκεί που είναι η λιμνουλα/σημείο 5 στο χάρτη) και πιο πέρα (εκεί που είναι το πάρκινγκ) η Plaza kolo wydmy (σημείο 6 στο χάρτη) όπως αναφέρεται στο google maps (Το γράφω για να βρείτε το σημείο, αν και αυτό το όνομα δεν το βρήκα πουθενά αλλού!)

μόλις πήρα την τελαυταία στροφή φάνηκε αυτή η εξαιρετική παραλία

Αποφάσισα εδώ να αράξω για ηλιοθεραπεία και για κολύμπι!

Το τοπίο εδώ είναι εξαιρετικό! ξεχνάς που βρίσκεσαι. ή μήπως όχι; το μισοτελειωμένο ξενοδοχείο μου θυμίζει ότι βρίσκομαι στη Φουερτεβεντούρα όπου θα κουφάρια μεγάλων ξενοδοχείων είναι κάτι συνηθισμένο. Παρόλα αυτά το μέρος είναι εξαιρετικό.

Άλλο ένα πρόβλημα είναι ο δαιμονισμένος αέρας. Σηκώνει την άμμο που σε μαστιγώνει. Πραγματικά πονάει! Βρήκα όμως ένα ωραίο σημείο πίσω από ένα βράχο που έκοβε και άραξα.

Συνεχίζεται…

Προηγούμενο: Χερσόνησος Jandia: Ο φάρος και η άγρια παραλία Cofete

Similar Posts

Leave a Reply