Ο καθρέφτης της αφροδίτης

Το πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο του νησιού κατά τη γνώμη μου είναι η λίμνη με το ενδιαφέρον όνομα “Ο καθρέφτης της αφροδίτης”. Ο μύθος λέει οτι η Αφροδίτη συνήθιζε να πηγαίνει στη λίμνη και να κοιτάζει τον εαυτό της να αντανακλάται στα ήρεμα νερά της λίμνης. Έτσι και η λίμνη πήρε το όνομα “Ο καθρέφτης της Αφροδίτης” / “Specchio di Venere” στα ιταλικά. Στους αρχαίους χρόνους υπήρχε και ναός της Αφροδίτης που όμως δεν υπάρχει σήμερα.

Ο καθρέφτης της αφροδίτης
η λίμνη “Ο καθρέφτης της Αφροδίτης”
σκηνή από την ταινία Κάτω από τον Ηλιο (A Bigger Splash), όπου οι πρωταγωνιστές απολαμβάνουν λασπόλουτρο στη λίμνη "Ο καθρέφτης της Αφροδίτης"
σκηνή από την ταινία Κάτω από τον Ηλιο (A Bigger Splash), όπου οι πρωταγωνιστές απολαμβάνουν λασπόλουτρο στη λίμνη “Ο καθρέφτης της Αφροδίτης”

Πάντως βάζω στοίχημα η Αφροδίτη θα κολυμπούσε κιόλας στα διαυγή νερά της λίμνης που προέρχονται από τις βροχές αλλά και από θερμές πηγές που αναβλύζουν σε αυτή. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση πως ενώ τα νερά είναι διαυγή και ο πυθμένας σου δίνει την εντύπωση πως είναι από κάτασπρη άμμο, στην πραγματικότητα  άσπρο είναι μόνο το πάνω στρώμα. Αν βγάλεις λίγη άμμο με το χέρι, διαπιστώνεις ότι είναι κατάμαυρη λάσπη. Αυτή που οι λουόμενοι χρησιμοποιούν για να αλείψουν το σώμα τους καθώς λέγεται ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα. Όταν φυσάει στο νησί, η λίμνη είναι το πιο καλά προφυλαγμένο σημείο του νησιού. Το επίπεδο της λίμνης είναι 2 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, ενώ το πιο βαθύ σημείο της λίμνης είναι 13μ. Σε μερικά σημεία είναι ορατές μπουρμπουλήθρες από το ζεστό νερό που αναβλύζει.

η θέα από το χωριό Bugeber

Το Bugeber είναι ένα μικρό χωριουδάκι πάνω από τη λίμνη με την καλύτερη δυνατή θέα σε αυτή. Εκεί τράβηξα τις καλύτερες φωτογραφίες της λίμνης όπου ταυτόχρονα φαίνεται λίμνη και θάλασσα στο βάθος!

 

Επόμενο: μέρος 7 από 14 | Οι φυσικές πισίνες, Ο φάρος, το μουσείο και τα ερείπια από τις οχυρώσεις

Διαβάστε την αφήγησή μου για το ταξίδι μου στην Παντελλερία από την αρχή

Similar Posts

Leave a Reply