Τρένο στο σιδηροδρομικό σταθμό της Yangon

Την τέταρτη μέρα είχε έρθει πλέον η ώρα να κάνω το γύρο της πόλης με το τρένο. Να κάνω την κυκλική διαδρομή με το πιο αργό τρένο του κόσμου! Διάρκεια ταξιδιού σχεδόν 2 ώρες. Πήγα με ταξί εκεί, τιμή εισόδου 100 Kyat (=0,07€) επειδή μπήκα στο σταθμό με το ταξί 😂(!), και 200 Kyat (=0,15€) η τιμή του εισιτηρίου του τρένου. Η τιμή είναι η ίδια είτε είσαι ντόπιος είτε ξένος (παλιότερα λέει η τιμή για τους ξένους ήταν 1 δολάριο).

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Yangon
Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Yangon τυπικό κτήριο αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής


Ρίξτε μία ματιά στο video, να πάρετε μία ιδέα της ατμόσφαιρας

κυκλική διαδρομή με το τρένο
κυκλική διαδρομή με το τρένο
περιμένοντας το τρένο στον κεντρικό σ.σ της Yangon
περιμένοντας το τρένο στον κεντρικό σ.σ της Yangon
Τα τρένα είναι από μιά άλλη εποχή...
Τα τρένα είναι από μιά άλλη εποχή…

Μερικοί αριθμοί: Η κυκλική γραμμή περιλαμβάνει 39 σταθμούς. Η γραμμή πρωτο-λειτούργησε το 1954,και την εξυπηρετούν σήμερα 21 τρένα. Η συνολική διαδρομή είναι 45,9χλμ, ενώ η μέση ταχύτητα 15,3χλμ/ώρα. Καθημερινά εξυπηρετεί 100.000-150.000 ανθρώπους.

περιμένοντας το τρένο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Yangon
μέση ταχύτητα… 15,3χλμ/ώρα

Η όλη εμπειρία πολύ ενδιαφέρουσα δεν μπορώ να πω. Στην αρχή το τρένο ήταν φίσκα, αλλά καθώς απομακρυνόμασταν από το κέντρο άδειαζε. Μόλις άρχισε πάλι να επιστρέφει προς τον κεντρικό σταθμό πάλι άρχισε να γεμίζει. Στο τρένο ήμουν μάλλον ο μόνος ξένος. Οι άλλοι επιβάτες; Ντόπιοι που πηγαίνουν στις δουλειές τους,  σπουδαστές να πηγαίνουν στις σχολές τους, μικροπωλητές να ανεβαίνουν και να πουλούν αυγά, φρούτα κτλ.


Διαβάστε την αφήγηση από την Αρχή

Similar Posts

Leave a Reply