Όλοι μας έχουμε συνδυάσει τις Δαλματικές ακτές με την Κροατία και κυρίως το διάσημο Ντουμπρόβνικ. Όμως ακτές έχει και το Μαυροβούνιο. Εκτός από το γνωστό Κότορ οι υπόλοιπες ακτές έχουν ενδιαφέρον;

Μετά από το ταξίδι μου στις Κροατικές Δαλματικές ακτές από το Ντουμπρόβνικ έως το Σπλιτ και τα νησιά, τα 9ευρα εισιτήρια της volotea θα μου έδιναν την ευκαιρία να ανακαλύψω τις Δαλματικές ακτές του Μαυροβουνίου.

Το ταξίδι θα ξεκίναγε από το Αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ όπου θα νοίκιαζα αυτοκίνητο και στη συνέχεια θα πέρναγα τα σύνορα και θα κατευθυνόμουν νότια. Και έτσι έγινε. Κάνοντας στάσεις στη διαδρομή έφτασα μία ανάσα από τα σύνορα με την Αλβανία.

Πέρασα τα σύνορα Κροατίας – Μαυροβουνίου και έφτασα νότια μέχρι τα σύνορα με την Αλβανία

Συνολικά οι Ακτές του Μαυροβουνίου δεν έχουν να ζηλέψουν από αυτές της Κροατίας. Εντάξει είναι λιγότερο τουριστικές και φανταχτερές όμως περισσότερο αυθεντικές, πιο χαλαρές και σίγουρα πιο οικονομικές.

Επίσης θα μπορούσα να χωρίσω την ακτή σε δύο μέρη, βάζοντας ως όριο την πόλη του Μπαρ. Το βόρειο μοιάζει πολύ με της Κροατίας, έχει δηλαδή πολύ πράσινο, βραχώδεις ακτές και αρχιτεκτονική δυτική. Το νότιο θυμίζει πολύ Βαλκάνια, ενώ οι ακτές έχουν αμμουδιές με χρυσή άμμο.

Μπορείτε να επιλέξετε να πάτε οδικώς, κάνοντας κάποιο road trip. Αν αποφασίσετε να πάτε αεροπορικώς πτήσεις από Αθήνα προς Ντουμπρόβνικ πραγματοποιούν τα καλοκαίρια η Aegean Airlines, η Croatia Airlines, και η Volotea! Προς Ποντγκόριτσα πραγματοποιεί μόνο η Aegean Airlines.

Είναι χρήσιμο να ξέρετε ότι το Μαυροβούνιο χρησιμοποιεί το ευρώ, έστω και αν δεν είναι καν μέλος της ευρωζώνης.

Similar Posts

Leave a Reply