Τα καταπληκτικά λουτρά της Βουδαπέστης τα ήξερα. Δεν είχα σκεφτεί όμως ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα σε αυτή τη χώρα. Ώσπου μία μέρα ψάχνοντας στο διαδίκτυο είδα για ένα ωραίο spa σε μία όμορφη μικρή πόλη της ανατολικής Ουγγαρίας την Gyula. Και συνεχίζοντας διαπίστωσα ότι υπάρχει κι άλλο λίγο πιο πέρα, και τρίτο και τέταρτο… Για να μην πολυλογώ όλη η Ουγγαρία είναι γεμάτη με θερμά λουτρά, η Ουγγαρία είναι η χώρα των σπα! Η χώρα που σε κάθε πόλη, σε κάθε περιοχή θα βρεις θερμά νερά και που η επίσκεψη σε αυτά είναι στην καθημερινότητα μεγάλου μέρους των Ούγγρων.

Παράλληλα από καιρό ήθελα να επισκεφθώ το Debrecen, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Ουγγαρίας. Καθώς βρίσκεται και αυτό σχετικά κοντά στα βορειοανατολικά, θα μπορούσα να το συνδυάσω!

Και επειδή πτήσεις από Ελλάδα υπάρχουν μόνο προς Βουδαπέστη, αναγκαστικά η αφετηρία του ταξιδιού θα ήταν από την πρωτεύουσα. Και το πλάνο ετοιμάστηκε:

Μέρος 1ο: Οδηγώντας από το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης προς τα ανατολικά την πόλη της Gyula με στάση – που αλλού – σε σπα

Η κεντρική πλατεία Szökőkutak στη Gyula

Μέρος 2ο: Η όμορφη πόλη της Gyula στην ανατολική Ουγγαρία

Μέρος 3ο: Το κάστρο της Gyula και η έπαυλη Almasy

Μέρος 4ο: Περνώντας μία ολόκληρη μέρα στην πόλη Békéscsaba (επαρχία Békés, ανατολική Ουγγαρία)

Το γνωστό πεδινό τοπίο της Ανατολικής Ουγγαρίας και μεταξύ Gyula και Debrecen. Ευτυχώς είχε και κανένα ποτάμι με γέφυρα να σπάει η μονοτονία.

Στη συνέχεια οδήγησα βόρεια προς το Debrecen, κάνοντας στάσεις στο μέσο της διαδρομής για να δοκιμάσω δύο λουτρά. Τα λουτρά Bihari Termálliget Strand και τα λουτρά Püspökladányi / Sárrét Kincse Gyógyfürdő.

Μέρος 5ο: Το Debrecen, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουγγαρίας

Το Ντέμπρεσεν

Μέρος 6ο η τελευταία μέρα: Ένα καλοκαιρινό βράδυ στη Βουδαπέστη

Τα 10 λουτρά που επισκέφθηκα πάνω στο χάρτη

Συνολικά στο ταξίδι αυτό δοκίμασα τα εξής 10 λουτρά (σε παρένθεση η βαθμολογία από το google που δίνει μία εικόνα πόσο αξίζει να τα επισκεφθεί κανείς, καθώς και ο αριθμός των αξιολογήσεων που δείχνει πόσο δημοφιλές είναι το καθένα από αυτά):

1. Λουτρά Cserkeszolo (βαθμολογία 4.5 | 4.700 αξιολογήσεις)

2. Λουτρά Gyulai Várfürdő (ή αλλιώς Gyula Castle Spa) (βαθμολογία 4.6 | 10.000 αξιολογήσεις)

3. Λουτρά Árpád Gyógy és Strandfürdő (βαθμολογία 4.6 | 10.000 αξιολογήσεις)

4. Λουτρά Bihari Termálliget Strand (βαθμολογία 4.4 | 1.170 αξιολογήσεις)

5. Λουτρά Püspökladányi / Sárrét Kincse Gyógyfürdő (βαθμολογία 4.4 | 520 αξιολογήσεις)

6. Aquaticum Mediterranean Pleasure Baths στο Debrecen (βαθμολογία 4.6 | 6.940 αξιολογήσεις)

7. Kerekestelep Thermal Camping στο Debrecen (βαθμολογία 4.2 | 1.500 αξιολογήσεις)

8. Hajdúszoboszló Spa (Hungarospa) (βαθμολογία 4.6 | 1.500 αξιολογήσεις)

9. Λουτρά Miskolctapolca Cave Bath (βαθμολογία 4.3 {Προσωπικά διαφωνώ, είναι μοναδικό θα έβαζα 4.7} | 15.300 αξιολογήσεις)

10. Λουτρά Szechenyi στη Βουδαπέστη! (βαθμολογία 4.3 {και πάλι διαφωνώ, αν και μέρος των εγκαταστάσεων θέλει ανακαίνιση και καλύτερη καθαριότητα και υπάρχει θέμα πολυκοσμίας παρόλα αυτά θα έβαζα 4.8} | 48.000 αξιολογήσεις)

Similar Posts

Leave a Reply